NEJRYCHLEJŠÍM ATLETEM KRAJE JE MUŽ Z KONGA ARMIN NTEMO

   Letošní finále šedesátky mužů na krajském přeboru se zapsalo mezi nejdramatičtější závody krajské halové historie. Šťastným hrdinou se stal sprinter USK Ústí nad Labem Armin Ntemo, když si vylepšil osobní rekord výkonem 6,96 vteřiny. Poprvé zdolal hranici sedmi vteřin a na tisíciny porazil Martina Lecjakse. Krajskou jedničkou byl letos také na dvoustovce časem 22,45 vteřiny. V první polovině roku se tak může pyšnit titulem nejrychlejší muž Ústeckého kraje.

TABULKY ÚSTECKÝ KRAJ 60 m muži hala 2020

ÚSPĚCHY I ZKLAMÁNÍ

Na halovou sezónu jsem se připravoval poměrně tvrdě a musím říct, že se mi poměrně podařila, tedy až na ten úplný závěr. Na mistrovství republiky juniorů v Ostravě jsem potvrdil formu z krajského přeboru a postoupil do finále, bohužel jsem se zranil. Každopádně jsem si dal v hale skvělé osobní rekordy.

KDO MĚ ZAUJAL

Z krajských atletů mě asi nejvíce zaujal trojskokan Martin Veselý, když při posledním pokusu na MČR juniorů pokořil svůj osobní rekord a stal se mistrem republiky. Zaujal mě hlavně tím, že se nevzdal a bojoval do posledních chvil, ať to vypadalo, jak to vypadalo.

CHYBĚL MI KOLEKTIV

Tuhle situaci kolem pandemie jsem nesl docela špatně, chyběl mi kolektiv, přesto jsem trénoval u mé přítelkyně, kde je přístup k cyklostezce a tam jsem běhal úseky a podobné zátěže. Jsou tam také k dispozici lesy a kopečky.

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

K atletice mě doslova dokopali moji dva učitelé na základní škole, přesněji tělocvikáři. Byl jsem v tu dobu ve složité situaci. Nevěděl jsem pořádně, co vlastně chci. Oči mi otevřel teprve stres. Kdyby mi na atletice nezáleželo, nebyl bych ve stresu. Pomohl mi zážitek na první dětské olympiádě, hlavně úžasný pohled na tribunu plnou diáků. Věděl jsem, že nefandí mně, ale přesto stát na tom startu bylo něco nepopsatelného. Také mě motivovali trenéři a lidi kolem mě, tak se je nesnažím nezklamat.

TABULKY ÚSTECKÝ KRAJ 200 m muži hala 2020

RODINA A VOLNÝ ČAS

Nejvíce mě zaměstnává přítelkyně a škola. Tyhle dvě věci ještě stíhám, když mám nějaké volno. Snažím se s přítelkyní trávit čas tak, abychom na něj oba nikdy nezapomněli. Má rodina pochází částečně z České republiky a Demokratického Konga. Se vzdálenější rodinou jsem toho moc neprožil, ale snad do budoucna toho zvládneme více. S rodinou, se kterou žiji v Česku, slavíme skoro vše, co se slavit u nás dá.

SPORTOVNÍ SEN

Zvládnout alespoň dvě sezóny bez zranění a zúčastnit se opravdové olympiády.

OBLÍBENÝ STADION

Nejradši mám domácí stadion v Ústí nad Labem. Trávím zde tréninky a prolévám pot, tudíž mám k němu největší vztah