BISOVÁ OVLÁDLA HALOVÉ SPRINTY, PLAVE A RÁDA SLEDUJE SERIÁLY

   Nikola Bisová z USK Ústí nad Labem ovládla v halové sezóně krajské tabulky hned ve dvou spriterských disciplínách. Na trati čtyři sta metrů překonala letitý krajský rekord Mileny Matejkovičové. Na mistrovství ČR juniorek doběhla na čtvrtém místě. O premiérovou účast na republikovém šampionátu dospělých ji připravila nemoc.

TABULKY ÚSTECKÝ KRAJ 400 m ženy v hale 2020

MÍRNÁ ZIMA, KVALITNÍ TRÉNINK

S letošní halovou sezónou jsem nadmíru spokojena. Vytvořila jsem si nové osobní rekordy na 400 i 200 metrů. Naštěstí nebyla loňská zima nijak krutá, kompletní příprava na halovou sezónu tak mohla probíhat, na rozdíl od předešlých let, venku. Před zahájením halových závodů navíc proběhlo krátké klubové soustředění v Jablonci nad Nisou.

KDO MĚ ZAUJAL

Tento rok mě v hale velmi překvapila kamarádka Majda Řeháková, která si ve finále MČR dorostenek dokázala vylepšit osobní halový rekord v trojskoku téměř o půl metru.

KARANTÉNA

Myslím si, že nynější situaci zvládám celkem dobře, ale velmi se těším, až se vše vrátí zpět do normálu. Trénovat se snažím v přírodě nebo v parku, teď se již dostaneme i na stadion. Dále do tréninku zapojuji kompenzační cvičení a posilování.

TABULKY ÚSTECKÝ KRAJ 200 m ženy v hale 2020

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

Než jsem začala dělat atletiku, věnovala jsem se naplno pouze plavání. Můj plavecký trenér si během jednoho soustředění všiml, že neběhám špatně. Později jsem se tak pustila do nového sportu aquatlonu, který se skládá z plavání a běhu. Na plaveckou část závodu jsem natrénováno měla, musela jsem však najít způsob, jak se zlepšovat i v běhu. Kromě plaveckých tréninků jsem tak začala navštěvovat i atletické. Moment, kdy jsem si uvědomila, že chci dělat atletiku naplno, nastal po mém prvním MČR v krosu a po mé první letní olympiádě dětí a mládeže.

STUDIUM A VOLNÝ ČAS

Studuji třetí ročník gymnázia v Ústí nad Labem. Mým hlavním koníčkem je určitě atletika, dále docházím dvakrát v týdnu na ranní trénink plavání. Ve svém volném čase ráda sleduji seriály.

ATLETICKÝ SEN

Můj největší atletický sen se nijak neliší od snu ostatních atletů. V budoucnu bych ráda ČR reprezentovala na olympijských hrách. Nyní bych si však přála účastnit se mezinárodních závodů, abych získala nové zkušenosti a mohla porovnat síly i se soupeřkami ze zahraničí.

OBLÍBENÝ STADION

V Ústeckém kraji se mi nejvíce zamlouvá stadion v Bílině, jelikož mi opticky připadá menší než ostatní stadiony. Závod mi tam vždy uběhne rychleji než kdekoli jinde.