ZÁBOJNÍKOVÁ BUDE MATUROVAT, OŠTĚPEM HÁZÍ NA ZAHRADĚ

   Litvínovská maturantka Kateřina Zábojníková patří mezi nejvšestrannější atletky kraje. Na halových přeborech kraje vyhrála vrh koulí a přidala bronz ve skoku vysokém. Její hlavní disciplínou je hod oštěpem, v loňském roce byla bronzová na mistrovství ČR kategorie do 22 let.

HALA JAKO ZPESTŘENÍ

Jelikož se hlavně věnuji oštěpu, tak halová sezóna je pro mě pouze zpestřením. Jinak letošní halovou sezónu považuji za celkem úspěšnou v rámci omezených tréninkových možností.

KDO MĚ ZAUJAL

Nedokážu jmenovat jednu osobu, která by mě nějak výrazně zaujala. Myslím, že si všichni zaslouží atleti kraje pozornost.

KARANTÉNA

I přes spoustu omezení se snažím myslet pozitivně. Naštěstí bydlíme v rodinném domě s velkou zahradou, takže můžu trénovat doma. Každé ráno chodím běhat a odpoledne plním tréninkové plány, které mi posílá trenér. Při tom se snažím nezapíchnout naše sousedy.

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

K atletice mě přivedli rodiče v roce 2007, abych něco dělala, jelikož jsem byla velmi živé dítě a jelikož se mi dařilo a bavilo mě to, tak jsem u toho zůstala. Také jsem měla štěstí na dobré trenéry.

ŠKOLA A ZÁJMY

Nyní jsem ještě stále studentkou čtvrtého ročníku gymnázia. Mezi mé zájmy patří focení, malování, jiné sportovní aktivity jako snowboard nebo volejbal. Volný čas trávím především přípravou na maturitu, plněním školních povinností a četbou. Také svůj volný čas přizpůsobuji ročnímu období.

SPORTOVNÍ CÍL

Chtěla bych dělat atletiku co nejdéle a mít na ni čas. Ráda bych dosáhla ještě nějakých větších úspěchů a posunula svoje maxima.

OBLÍBENÝ STADION

Na Meziboří se cítím jako doma, ale po výkonnostní stránce se mi nejvíce daří v Děčíně.