ZDRAVOTNÍ TRABLE A VYDAŘENÝ NÁVRAT SVOBODOVÉ

  Zkoušku odolnosti zvládla na jedničku. Běžkyně AK Most Lucie Svobodová bojovala v zimě s nepřízní osudu, aby se na poslední chvíli vrátila na dráhu a na mistrovství ČR v Ostravě doběhla osmá na trati 3000 metrů. To byl nakonec třetí nejlepší výsledek ze všech atletů Ústeckého kraje.

KRÁTKÁ PŘÍPRAVA

Halová sezóna pro mě byla velmi krátká, protože jsem absolvovala pouze dva závody, a to až na jejím konci. Důvodem byla nemoc po mistrovství ČR v krosu na konci listopadu. Hned na prvním tréninku po nemoci jsem si ošklivě zvrtla kotník a marodila až do konce prosince. Na začátku ledna jsem začala pomalu pobíhat a pořádný trénink začal až někdy v polovině ledna. Nakonec se ta krátká sezóna vydařila, protože jsem se dostala na mistrovství ČR a tam jsem si zaběhla i po krátké zimní přípravě halový osobák.

KDO MĚ ZAUJAL

Nejvíc mě zaujala asi vytrvalkyně Petra Helebrantová, která předvedla v hale skvělé výkony na krajských přeborech i na MČR v hale.

KARANTÉNA

Trénuji podle plánu, co mi píše trenér a chodím běhat hodně do lesa nebo za město na různé polní cesty, louky, prostě tam, kde potkám minimum lidí. Také doma skoro každý den posiluji.

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

Když mi bylo kolem deset let, tak jsem chtěla hrát tenis nebo běhat. Víc mě to táhlo k běhání a doma jsem pořád přemlouvala rodiče, ať mě zapíšou na nějaký atletický kroužek. Táta zjistil, kdo v Mostě trénuje atletiku a na mé jedenácté narozeniny mě přivedl na trénink. Začala jsem u Milana Rybáka, u kterého trénuji dodnes. Atletika mě baví a mám stále motivaci se zlepšovat.

STUDIUM A VOLNÝ ČAS

Studuji na vysoké škole FTVS v Praze. Mám hodně ráda zvířata, nejvíc kočky. Volný čas trávím nejraději s kamarády nebo sledováním TV.

ATLETICKÝ SEN

Můj atletický sen je asi dostat se na nějaké zahraniční závody.

OBLÍBENÝ STADION

Nejoblíbenější stadion je pro mě v Bílině na Kyselce, protože v okolí stadionu je příjemné a hezké prostředí, a také proto, že mám na stadion plno vzpomínek z dětství.