JANEČEK SI ZVYKL NA OSTRÉ ZATÁČKY, NA ČELE VYSTŘÍDAL SALEHA

   Jiří Janeček bojoval v průběhu halové sezóny o post krajské jedničky v běhu na 800 metrů s kláštereckým Robertem Strnadem, který studuje univerzitu v USA. Půlkař USK Provod Ústí doběhl čtvrtý ve finále mistrovství ČR juniorů. Následně si vylepšil osobní rekord na šampionátu dospělých časem 1:55,18. V premiérovém startu mezi českou elitou skončil desátý půl vteřiny od postupu do finále. Na postu krajské jedničky vystřídal po dvou letech Hakima Saleha, který již obléká barvy Dukly Praha.

TABULKY KRAJE 800 m muži HALA 2020

KRAJSKÉ JEDNIČKY V HALE

2020 Jiří Janeček USK Ústí 1:55,18

2019 Hakim Saleh AK Bílina 1:49,74 KRAJSKÝ REKORD

2018 Hakim Saleh AK Bílina 1:52,11

PŘÍPRAVA NA HALU

S letošní halovou sezónou jsem celkem spokojený. Překonal jsem si v ní i osobní rekord z venku, takže si myslím, že se povedla. V listopadu a v prosinci jsem měl možnost jet na dvě soustředění s SCM, na kterých jsem naběhal slušnou dávku kilometrů. Jinak veškeré tréninky probíhaly v Ústí na stadionu.

KDO MĚ ZAUJAL

Určitě jich je víc. Jsem velmi rád za Nikču Bisovou a její krajský rekord. Dále se mi líbily výkony krajských atletů na halovém MČR.

KARANTÉNA

V rámci možností to jde. Podmínky nejsou samozřejmě takové jako normálně. Snažím se chodit co nejvíce běhat, ale s šátkem/rouškou to není nic extra. Do tréninku také zapojuji posilku vlastní vahou.

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

Nejdříve jsem, jako asi každý kluk, hrál fotbal. K atletice jsem se dostal přes taťku, který ji dříve také dělal. Nepamatuji si moment, který mě přesvědčil, že se budu věnovat právě atletice. Zůstal jsem u ní díky skvělému kolektivu, a protože mě to baví.

STUDIUM A VOLNÝ ČAS

Studuji stavební průmyslovku v Děčíně a momentálně se připravuji na maturitu. Nikdo však v této situaci neví, jestli nějaká vůbec bude. Doufal jsem, že nás učitelé nechají alespoň trochu bez úkolů. Opak je ale pravdou, a tak velkou část dne strávím doplňováním látky.

ATLETICKÝ SEN

Asi jako každý sportovec mám i já sen být na olympiádě. To je však velmi dlouhá cesta. Momentálně se chci co nejlépe připravit na MČR a zabojovat o medaili.

OBLÍBENÝ STADION

Nejraději mám stadion v Ústí, na kterém trénuji. Někomu vadí, že zde máme moc ostré zatáčky, ale já si už zvykl.