ŠČERBA POKRAČUJE V ÚSTÍ. ZVLÁDÁ TRÉNINK I NÁROČNÉ STUDIUM

  Matěj Ščerba je druhým rokem korunním princem české tyčky. Na halovém mistrovství ČR v Ostravě získal třetí stříbro v řadě, když nestačil pouze na Jana Kudličku. Člen Athletic clubu Ústí nad Labem po loňské účasti na mistrovství Evropy v Glasgow stabilizoval výkonnost na úrovni 5,30 metru. K tomu vyhrál v úvodu roku anketu Sportovec Ústecka.

PRŮMĚR PĚTI NEJ ZÁVODŮ V HALOVÉ SEZÓNĚ

2017 5,01 m 2018 5,10 m 2019 5,34 m 2020 5,32 m

OSOBNÍ REKORD 5,55 m (2019)

ÚSPĚŠNÁ HALA

Letošní halová sezóna se mi docela povedla. Výkony byly vyrovnané a zvlášť na mistrovství ČR jsem nebyl daleko od výkonu nad 540 cm. Po letním zranění jsem se více věnoval regeneraci, to mi letos hodně pomohlo.

KDO MĚ ZAUJAL

Z krajských atletů mě nejvíc překvapil Martin Veselý, který vyhrál mistrovství ČR juniorů.

KARANTÉNA

Jelikož jsem členem VSC, tak mám stále přístup do haly na Strahově, která funguje v omezeném režimu. Jezdím tam jen na technické tréninky, jinak se připravuji doma.

ATLETICKÉ ZAČÁTKY

K atletice jsem se dostal poté, co jsem přestal s hokejem. Bylo to, myslím, v 5. třídě. Snažím se jí dělat tak, aby mě bavila. Jenom tak jí budu věnovat dost času.

VOLNÝ ČAS

Vzhledem k tomu, že studuji na Matematicko – fyzikální fakultě Univerzity Karlovy, nemám moc volného času. Škola v kombinaci se sportem zabere spoustu času, ale rád se dívám na filmy, občas si přečtu nějakou knihu a rád trávím čas s přáteli a rodinou.

OBLÍBENÝ STADION

Můj atletický sen je startovat na olympijských hrách. Nejraději mám ústecký stadion. Začínal jsem tam s atletikou a mám na něj spoustu hezkých vzpomínek. Rád se tam vracím.