ČTVRTKA 2019: KRAJSKÉ JEDNIČKY JANETKA A BISOVÁ

  O titul nejlepšího čtvrtkaře halové sezóny se přetahovali bílinští atleti. Antonín Janetka výborně vyladil formu na mistrovství ČR v Ostravě, kde skončil devátý. Po závodech litoval kolize, která ho vyřadila z boje o finále. Navíc přidal stříbro z mistrovství Saska v Chemnitz.

Pod padesát vteřin se dostal také Hakim Saleh, který se od podzimu připravuje v Praze na střední tratě a dlouho držel pozici krajské jedničky i na trati čtyři sta metrů.

Mezi ženami se prosazovaly hlavně dorostenky, v první pětce jsou hned čtyři. Pod šedesát vteřin se dostala pouze Nikola Bisová (USK Ústí). Na MČR dorostu brala osmé místo. Mezi nejrychlejší české dorostenky se podívala i Kateřina Šilerová (AK Bílina) a sezónním maximem brala dvanácté místo.

V žákovských kategoriích se běhá tři sta metrů. Překvapením sezóny je bronzový úspěch Tomáše Majera (USK Ústí) na mistrovství ČR žactva v Ostravě. Ve stejném závodě doběhl šestý Jiří Rada (VTŽ Chomutov). Nejrychlejší žákyní je krajská přebornice Karolína Běloubková (AC Ústí).

Nikola Bisová USK Ústí
400 METRŮ ŽENY 2019
Antonín Janetka v souboji s Janem Riedelem na mistrovství Saska
400 METRŮ MUŽI 2019
Kateřina Šilerová AK Bílina
300 METRŮ ŽÁCI 2019
300 METRŮ ŽÁKYNĚ 2019
Tomáš Majer USK Ústí