SPRINTY: ŠAMPIONI VEJRAŽKA, NTEMO A GAZELY Z CHOMUTOVA

   Halová sezóna je za námi, a tak je čas na hodnocení. Dnes se budeme věnovat nejkratším sprintům na šedesát a dvě stě metrů. Loňský nejlepší atlet kraje Daniel Vejražka (Klášterec) znovu zazářil, když zvítězil na mistrovství ČR v Ostravě na trati dvě stě metrů a poprvé slavil titul mezi dospělými. K tomu přidal i stříbro a bronz z juniorského mistrovství.

Stálicí krajského sprintu je Pavel Benda (AK Most), který se v sezóně trochu hledal. Na začátku února ale vystřelil výbornou dvoustovku za 22,05 vteřiny a na mistrovství ČR bral jedenácté místo.

Tereza Fisková (VTŽ Chomutov) zaběhla parádní šedesátku za 7,69 vteřiny, za krajským rekordem zaostala pouhé dvě setiny. Na mistrovství ČR pak prošla do finále a brala osmé místo. O post krajské jedničky bojovala úspěšně Tereza Čihařová (VTŽ Chomutov), když na krajský přeborech ovládla oba sprinty. Na mistrovství ČR dorostu pak finišovala na šedesátce čtvrtá.

Druhý republikový titul získal pro krajský sprint Armin Ntemo (USK Ústí). Ústecký dorostenec šetřil v průběhu sezóny starty, ale na republikovém šampionátu zaběhl sezónní maximum 7,04 vteřiny a radoval se ze zlatého úspěchu.

Po zranění se vrátila na dráhu Kamila Frontzová (AK Bílina) a skvělými časy možná zaskočila i sama sebe. Na MČR doběhla sedmá ve finále juniorek na šedesát metrů.

Skokany roku by mohli být dorostenec Jakub Chloupek (Klášterec), který si vylepšil halový osobák na dvoustovce o více než vteřinu nebo desátý žák z MČR na 60 metrů Štěpán Gregor (AK Most) za čas 7,54 vteřiny. Nejrychlejší žákyni sezóny na šedesát metrů je Michelle Fajfrová (AK Duchcov). Nejrychlejší stopadesátku zaběhla Adéla Nemejtová (AC Ústí) za 19,48 vteřiny.

60 METRŮ MUŽI 2019
60 METRŮ ŽENY 2019
Tereza Čihařová
Armin Ntemo při rozhovoru po titulu na MČR dorostu
200 METRŮ MUŽI 2019
200 METRŮ ŽENY 2019
Kamila Frontzová
Daniel Vejražka
Tereza Fisková