BISOVÁ, BRABCOVÁ A MAJER V TOP 20 EVROPSKÝCH TABULEK

   Nejvýraznější stopu zanechali na mistrovství ČR juniorů a dorostu v Ostravě čtvrtkaři. Na startu jich bylo hned pět a byly z toho dvě zlaté medaile a jeden bronzový úspěch. Nikola Bisová (USK Ústí) byla jako čtvrtá žena z MČR dospělých jasnou favoritkou finále juniorek. Plzeňská Lucie Zavadilová měla ale skvělý závěr a ústecká sprinterka uhájila zlato o jedinou setinu v čase 55,98 vteřiny. Ke zlatému úspěchu z loňské dráhy přidala druhý titul mistryně ČR.

„O soupeřce jsem vůbec nevěděla. Neumím se v cílové rovince podívat na tabuli, abych měla přehled a málem jsem na to doplatila. Dlouho to vypadalo, že se v hale nebude závodit a nakonec těch startů bylo až dost. Jsem ráda, že jsem první místo udržela,“ komentovala v cíli Nikola Bisová.

Tomáš Majer (USK Ústí) zaskočil soupeře již v rozběhu, když se v hale poprvé dostal pod padesát vteřin. Ve finále se na seběhu úspěšně popral s kladenským Janem Ullmanem a cílem proběhl v novém osobním rekordu 49,32 vteřiny. Posunul se tak na osmé místo krajské historie. Po dvou bronzech z mistrovství žactva slaví první republikové zlato.

Veronika Brabcová (AC Ústí) vyběhla do finále dorostenek z druhé dráhy a hlídala si pozici za trojicí favoritek. V cílové rovince ale měla více sil než Marina Kolár z Vinohrad a radovala se z první individuální medaile z MČR. Vylepšený osobní rekord 57,17 vteřiny ji řadí na třetí místo historických tabulek kraje. Bisová, Majer i Brabcová jsou aktuálně v první dvacítce evropských tabulek a v první třicítce světových tabulek ve svých kategoriích.

HISTORICKÁ TABULKA ŽENY 400 metrů hala ÚSTECKÝ KRAJ

HISTORICKÁ TABULKA MUŽI 400 metrů hala ÚSTECKÝ KRAJ

Bisová a Majer s trenérem Ladislavem Lálou FOTO Miroslav Vachuta
Veronika Brabcová FOTO Miroslav Vachuta
Doběhy finálových závodů juniorek a dorostenců FOTO Adolf Horsinka