TROJSKOKANŮM SE NA MČR DAŘILO. VESELÝ A KOSZEGI NA BEDNĚ

   Na mistrovství ČR juniorů a dorostu se dařilo také krajským trojskokanům. Čtyři starty proměnili v dvě medaile a další dvě finálové účasti. Martin Veselý (USK Ústí) obhájil loňský titul mezi juniory výkonem 14,70 metrů. za svým osobním rekordem z loňské sezóny zaostal o osm centimetrů. V soutěži ale neměl vážnějšího konkurenta a s jistotou zvítězil.

Bronzová medaile Matyase Koszegiho (AC Ústí) byla naopak pro většinu odborníků velkým překvapením. Ne však pro jeho trenéra, který mu napsal do přihlášky výkon 13,60 metru. Koszegi pak ve svém prvním trojskoku v životě předvedl přesně na centimetr tento výkon. Po loňském titulu ze štafety na MČR žactva se raduje z první individuální medaile.

Ostrava zatím zůstává prokletá pro Magdalenu Řehákovou (USK Ústí). Do závěrečné šesté série držela bronzovou pozici, aby nakonec skončila v soutěži juniorek čtvrtá, stejně jako v loňském roce na dráze. Těšit ji může alespoň výrazné vylepšení halového osobního maxima na 11,90 metru. Tímto výkonem se posunula na páté místo historických tabulek kraje. Zlepšení předvedla také Magdalena Slavíková (USK Ústí). Osobní rekord 11,06 metru ji vynesl až na sedmé místo., čímž vyrovnala své nejlepší umístění z MČR.

HISTORICKÁ TABULKA TROJSKOK HALA ÚSTECKÝ KRAJ

Magdalena Řeháková, Martin Veselý, Matyas Koszegi FOTO Adolf Horsinka
Matyas Koszegi s bronzovou medailí FOTO Miroslav Vachuta
Magdalena Řeháková a Magdalena Slavíková FOTO Miroslav Vachuta