MČR MUŽŮ A ŽEN: STŘÍBRNÝ ŠČERBA, VE FINÁLE BISOVÁ A JANETKA

   Atleti Ústeckého kraje jsou na halovém mistrovství České republiky mužů a žen znovu medailoví. Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) svedl bitvu o zlato s Janem Kudličkou a v letošním nejlepším výkonu 5,32 metru bere potřetí za sebou stříbrnou medaili. Velkým úspěchem je i dalších sedm umístění do osmého místa. Nikola Bisová (USK Ústí) se probojovala poprvé do velkého finále na 400 metrů. Znovu vylepšila krajský rekord časem 55,30 vteřiny a v cíli se dotahovala na bronzovou Zdeňku Seidlovou. Navíc pomohla ústecké štafetě k pěknému pátému místu.

Antonín Janetka (AK Bílina) si vylepšil dvakrát osobní rekord na 400 metrů a ve finále doběhl pátý za reprezentanty Müllerem a Šormem v čase 47,83 vteřiny. Martin Veselý (USK Ústí) zopakoval loňské páté místo v trojskoku. Za svým letošním maximem zaostal dva decimetry. Daniel Vejražka (Klášterec) měl na dvoustovce těžkou pozici, když se na start postavili elitní sprinteři Maslák, Jirka a Polák. Vejražka si o setinu polepšil sezónní maximu na 21,57 vteřiny a skončil celkově sedmý.

Veronika Brabcová (AC Ústí) překvapila výrazným zlepšením na 400 metrů. Loňská žákyně se v rozběhu s Ladou Vondrovou neztratila a za osobní rekord 57,60 vteřiny brala osmé místo. V souboji krajských koulařů předčil Josef Pap (Počerady) zkušenějšího Vratislava Bejčka (AC Ústí). Oba ale zaostali výrazně za svými loňskými maximy. Kamila Frontzová (AK Bílina) se nad překážkami přiblížila ke svému osobáku na čtyři setiny. Na účast v osmičlenném finále to ale zatím nestačilo.

Na úvodní fotografii Nikola Bisová FOTO Adolf Horsinka

Štafeta USK Ústí Řeháková, Kokšálová, Bisová, Černohorská
Matěj Ščerba
Ščerba, Kudlička, Bárta
Antonín Janetka v rozběhu na 400 metrů
Lada Vondrová a Veronika Brabcová po rozběhu na 400 metrů
Martin Veselý v trojskoku