KRAJSKÉ VOLBY 2020. VE HŘE JE TAKÉ BUDOUCNOST ATLETIKY

   V pátek a sobotu se konají krajské volby, které rozhodnou o novém politickém uspořádání v Ústeckém kraji. Velké poděkování patří současnému vedení v čele s hejtmanem Oldřichem Bubeničkem (KSČM), které podporovalo každý rok krajskou atletiku z různých programů v řádu statisíců. Mezi kandidáty do zastupitelstva jsou také atleti. Dominik Hanko (trenér a oštěpař ASK Lovosice a AC Ústí) kandiduje jako číslo 2 za SPD. V rozhovoru s krajským manažerem představil několik nápadů, jak zlepšit financování atletiky v Ústeckém kraji. Rád by se po volbách sešel se zástupci atletických klubů a vytvořil společně finanční plán pro rozvoj atletiky v kraji.
 
Bývalý předseda krajského svazu Radovan Šabata (ASK Elna Počerady) kandiduje jako číslo 9 za STAN. Rád by v následujících letech prosadil investice do sportovní infrastruktury například stavbou atletických tunelů v kraji. Předseda krajského svazu kontaktoval favorita voleb Jana Schillera z ANO, který přislíbil podporu sportu v kraji. Krajský manažer se sešel se současným náměstkem hejtmana Martinem Klikou (UFO + PROMost), který chce udržet současné financování sportu v kraji a hledat prostředky pro podporu atletiky.
 
Vlastní průzkum si mezi politickými stranami provedla Česká unie sportu. Nejlépe z něj vyšla ČSSD, která přichází s konkrétním návrhem přispívat všem klubům kraje částkou 2000,- Kč na mládežníka. O druhé místo se v průzkumu podělily strany ANO a ODS, těsně za nimi skončilo hnutí STAN.
 
Rádi bychom Vás tímto vyzvali k účasti ve volbách a volbě kandidátů, kteří mohou pomoci ke zlepšení života v našem kraji i rozvoji sportu a atletiky.
 
Zpracovali ve spolupráci Milan Rybák (předseda UKAS) a Miroslav Vachuta (manažer ČAS pro Ústecký kraj)