MČR OSTRAVA: STŘÍBRNÝ ŠČERBA A ŠESTKRÁT DO DESÍTKY

   Atleti Ústeckého kraje získali na mistrovství ČR mužů a žen v Ostravě jednu medaili a dalších šest umístění do desátého místa. Matěj Ščerba (AC Ústí) překonal ve skoku o tyči 5,33 metru a potřetí za sebou bere na republikovém šampionátu stříbro. Z vítězství se radoval Jan Kudlička z Dukly Praha.

Juniorský mistr ČR Martin Veselý (USK Ústí) šetřil v trojskoku pokusy. Výkon 14,41 metru mu stačil na páté místo, k medaili bylo potřeba o čtyři decimetry více. Lucie Svobodová (AK Most) odstartovala trojku s rozvahou, ale postupně se propracovala až na osmé místo. Venuše Žitná (AK Bílina) si v prvním startu sezóny vylepšila osobní rekord ve vrhu koulí na 12,43 metru a skončila devátá. Jiří Janeček (USK Ústí) využil rychlý běh na 800 metrů k vylepšení osobního maxima o více než jeden a půl vteřiny na 1:55,18, celkově skončil desátý.

Skvělou sprinterskou formu udržel z přeborů Martin Lecjaks (AK Most), když se podruhé v kariéře dostal na šedesátce pod sedm vteřin časem 6,97 vteřiny. Na postup do elitní osmičky mu chyběly čtyři setiny vteřiny. Vícebojař Ondřej Páleník (Klášterec) si vylepšil osobní rekord na překážkách a radost mohl mít i z desátého místa ve skoku o tyči. Kamila Frontzová (AK Bílina) se předvedla ve dvou startech. Na šedesátce nastoupila v rozběhu s českou jedničkou Klárou Seidlovou. Vratislav Bejček (AC Ústí) zapsal ve vrhu koulí tři nezdařené pokusy. V medailovém hodnocení skončil Ústecký kraj s jedním stříbrem na děleném desátém místě společně s Jihočeským krajem.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

   „S druhým místem jsem spokojený. Letošní sezónu předvádím vyrovnané výkony nad 5,30 metru. Z toho kvalitního průměru by měl vyjít jeden hodně vydařený závod, tak snad to přijde v letní sezóně,“ řekl Matěj Ščerba.

„Podruhé pod sedm vteřin a na takovém závodě. Potvrdil jsem, že to nebyla náhoda. Škoda, že jsem nepostoupil do finále. Druhé běhy mám vždy lepší, cítil jsem se na čas pod 6,90 vteřiny,“ hodnotil Martin Lecjaks.

„Po vleklých zdravotních problémech jsme se pro účast rozhodli na poslední chvíli. A Lucka nezklamala, doběhla osmá v osobním halovém rekordu, když za sebou nechala pět soupeřek nastupujících do závodu s lepším časem. Samotný výkon umocňuje i to, že jedenáct ze třinácti účastnic si zaběhlo osobáky, což jen dokumentuje kvalitu závodu,“ měl radost z výkonu i přístupu své svěřenkyně Lucie Svobodové trenér Milan Rybák.

Matěj Ščerba získal třetí stříbro z MČR v řadě
Kamila Frontzová na šedesátce zcela vlevo
Jiří Janeček v rozběhu na 800 metrů
Lucie Svobodová na trojce uprostřed
Ondřej Páleník ve skoku o tyči
Martin Veselý uprostřed při představování trojskokanů
Martin Lecjaks druhý zleva v rozběhu na 60 metrů mužů

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY