SPRINTER VEJRAŽKA PŘEMÝŠLÍ O EVROPSKÉ MEDAILI

   Daniel Vejražka znovu parádně načasoval formu a na mistrovství ČR mužů a žen do 22 let ohromil rychlou dvoustovkou za 21,20 vteřiny. Kromě titulu mistra republiky se mu podařilo pokořit limit na mistrovství Evropy juniorů a po roce se může znovu těšit na vrcholnou mezinárodní soutěž.

„Na tuto sezónu jsem se připravoval malinko lépe. Ladil jsem více rychlost a starty. Takový výkon jsem ale nečekal. Když jsem proběhl cílem, nechtělo se mi uvěřit, že to tam opravdu je,“ neskrýval radost Vejražka.

V Klášterci se o víkendu otevírala nová dráha s umělým povrchem a tak neměl sprinterský šampion pro trénink dlouho ideální podmínky.

„Jelikož u nás probíhala výstavba, musel jsem využívat jiné stadiony. Většinu času jsem trénoval v Praze a občas dojel do Kadaně. Naštěstí po slavnostním otevření našeho stadionu už budu trénovat doma,“ říká s úlevou Vejražka.

Na evropském šampionátu už nebude žádným nováčkem, proto si staví vysoké cíle. V evropských tabulkách je aktuálně osmý, na třetího Němce Linneho ztrácí šestnáct setin vteřiny.

„Rád bych se ve Švédsku dostal do finále, když by se dařilo, tak se pokusím zaútočit na medaile,“ neskrývá ambice Vejražka.

AUTOR FOTO Jaromír Jirman

AUTOR FOTO Miroslav Vachuta