ŠČERBA ZNOVU REKORDNÍ. V MERZIGU PORAZIL SVĚTOVÉ MEDAILISTY

   Matěj Ščerba má v úvodu sezóny fantastickou formu. Po dvou titulech na akademickém mistrovství republiky vyrazil na tyčkařský mítink do německého Merzigu. V parádní atmosféře znovu vylepšil krajský rekord na 5,31 metru a v konkurenci světových hvězd bral šesté místo. Nechal za sebou dokonce medailisty z mistrovství světa a Evropy Mohra, Liseka nebo Holzdeppeho.

   „Skákalo se ve stanu, který byl plný lidí. Byla tam úžasná atmosféra. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl být šestý. Říkal jsem si, že bude úspěch, když nebudu v takové konkurenci poslední. Skákalo se mi skvěle, takže byl výsledek ještě lepší. Tenhle začátek sezóny je úžasný. Dva osobáky v prvních dvou tyčkařských závodech jsou super a byl bych rád, kdyby to takhle ještě chvilku pokračovalo. V sobotu pojedu na Jabloneckou halu, další víkend krajský přebor,“ podělil se o dojmy Matěj Ščerba.

VÝSLEDKY

Lita Baehre GER 5,65 Blech GER 5,41 Sobera POL 5,41 Dilla GER 5,41 Broeders BEL 5,41 Ščerba CZE 5,31 Clemens GER 5,21 Myers GBR 5,21 Mogr GER 5,21 Ausioos BEL 5,01 Lisek POL NM Holzdeppe GER NM

VIDEO REKORDNÍHO POKUSU NA 531 CM