KRAJSKÉ REKORDY V OHROŽENÍ. BUDE SE PŘEPISOVAT HISTORIE?

   Máme za sebou jen několik dní nového roku a zdá se, že letošní halová sezóna nabídne honbu za rekordy. Matěj Ščerba z AC Ústí nad Labem vylepšil hned ve svém prvním startu krajský rekord ve skoku o tyči výkonem 5,25 metru. Blízko krajského maxima byla také sprinterka Tereza Fisková z VTŽ Chomutov, když prolétla šedesátku za 7,69 vteřiny. Za výkonem Kateřiny Pekárkové z roku 2001 zaostala pouze o dvě setiny vteřiny.

   V ohrožení budou zřejmě i další výkony. Matěj Ščerba se výrazně přiblížil letitému rekordu ve skoku dalekém. Na akademickém mistrovství republiky vyhrál skok daleký výkonem 7,26 metrů a za výkonem Jaroslav Caldy z roku 1979 zaostal pouze deset centimetrů. V záloze číhá ještě loňský nejlepší atlet kraje Daniel Vejražka. Sprinter z Klášterce cílí dokonce na český juniorský rekord v běhu na dvě stě metrů. Tím by výrazně vylepšil také vlastní krajský rekord z loňského roku.

   Zuzana Porubčanová z Počerad běžela na dráze osm set metrů za 2:09,27, což je rychlejší než halový rekord Evy Martinovské z roku 1998. Zaútočí na rekordní zápis v halové sezóně?

KRAJSKÉ HALOVÉ REKORDY MUŽI

KRAJSKÉ HALOVÉ REKORDY ŽENY

Matěj Ščerba doletěl v Praze na Strahově na 7,26 metru