TŘI MISTROVSKÉ TITULY Z MČR JUNIORŮ A DOROSTU V OSTRAVĚ

   Tři zlaté medaile, jeden bronz a dalších patnáct umístění do šestého místa, taková je bilance Ústeckého kraje na mistrovství České republiky juniorů a dorostu v Ostravě. V rozpálené aréně vyhrála Ester Parohová (USK Ústí) sprint na sto metrů v novém rekordu šampionátu 11,77 vteřiny a znovu potvrdila limit na ME dorostu v Izraeli. David Křivan (TJ Klášterec) vyhrál závod ve skoku dalekém dorostenců, když zopakoval letošní nejlepší výkon 7,26 metru. K limitu na ME mu chyběly čtyři centimetry. Natálie Fišerová (AC Ústí) zaskočila soupeřky v hodu diskem dorostenek hned prvním pokusem, když si výkonem 42,55 metru výrazně vylepšila osobní rekord a radovala se ze zlaté medaile. Simona Plosová (AC Ústí) se v trojskoku juniorek postupně zlepšovala, závěrečným pokusem dolétla na 12,13 metru a slavila bronzový úspěch.

Nepopulární čtvrtá místa zapsali David Pavlas (USK Ústí) na 800 metrů v osobáku 1:55,90, Štěpánka Šlichtová v chůzi na deset kilometrů a štafeta juniorů USK Ústí na 4 x 400 metrů, když zaostala za krajským rekordem AK Most z roku 2010 o pouhé čtyři desetiny. Tomáš Majer (USK Ústí) i Mariana Kokšalová (USK Ústí) doběhli ve finále juniorských závodů na 400 metrů shodně pátí. Lucie Vlachová (ASK Děčín) překvapila pátým místem na patnáctistovce dorostenek. Beáta Ročková (TJ Klášterec) si vyskákala páté místo v sektoru tyčkařek. Petra Helebrantová (Elna Počerady) si vylepšila letošní maxima na středních tratích a připsala páté a šesté místo.

Karolína Běloubková (AC Ústí) si výrazně vylepšila osobní rekordy v obou sprintech a pokaždé doběhla ve finále šestá. Stejné umístění získali i trojskokan Matouš Černý (USK Ústí) a výškařka Barbora Kutová (AK Most) ve skoku vysokém, oba si vylepšili osobní rekord. O největší překvapení se postarali z pozice náhradníků dorostenci Adam Císař (AC Ústí) šestým místem na 110 metrů překážek a Filip Kalazi (AK Žatec) sedmým místem na trati osm set metrů. V posledních čtyřech letech získali atleti kraje vždy sedm medailí, letos přivezli čtyři kovy. Zopakovali alespoň tři mistrovské tituly z loňské sezóny. Atleti kraje nastoupili celkem k 54 individuálním startům a v 21 případech si vylepšili letošní osobní maxima.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Červenou barvou jsou v tabulce označena vylepšená sezónní maxima.

VÝSLEDKY JUNIOŘI

VÝSLEDKY JUNIORKY

VÝSLEDKY DOROSTENCI

VÝSLEDKY DOROSTENKY

Ester Parohová zlatá na 100 m dorostenek
Mariana Kokšalová a David Křivan
Natálie Fišerová vyhrála závod diskařek
štafeta juniorů USK Ústí Majer, Synáček, Rathouský, Pavlas
Bronzová Simona Plosová v trojskoku juniorek