TYČKAŘ ŠČERBA POPRVÉ MISTREM ČR, PORUBČANOVÁ ŠESTÁ

   Matěj Ščerba (AC Ústí) se stal poprvé v kariéře mistrem ČR mezi dospělými. Po třech stříbrných medailích z haly získal vytoužené zlato. Na národním šampionátu v Ostravě postupoval soutěží tyčkařů jistě. Laťku ve výšce 5,35 metru zdolal s velkou rezervou, na výšce 5,50 metru již neuspěl. „Mám velkou radost z titulu. Jen mě trochu mrzí, že jsem nezdolal těch 5,50 metru a mohl jít ještě výš. Předchozí skok se mi opravdu vydařil a věřil jsem, že mohu skočit hodně vysoko. Na dráze bych rád bojoval o evropský šampionát v Mnichově,“ řekl po závodě ústecký skokan. Ščerba získal pro Ústecký kraj historicky jedenáctý mistrovský titul z haly a prodloužil krajskou medailovou sérii na pět ročníků.

Nakonec se na severu Moravy představilo devět atletů kraje, pět z nich se umístilo v první desítce. Zuzana Porubčanová (Elna Počerady) doběhla šestá na 1500 metrů v novém osobním rekordu 4:33,45 a upevnila si pozici na třetím místě historických tabulek kraje. Roman Baše (TJ Klášterec) poprvé v kariéře překonal ve skoku vysokém dva metry a z pozice outsidera soutěže se posunul na sedmé místo. Jako třináctý výškař kraje vstoupil do klubu dvoumetrových.

Vratislav Bejček (AC Ústí) skončil devátý ve vrhu koulí, když mu na postup mezi nejlepší osmičku chybělo dvanáct centimetrů. Kamile Frontzové (AK Bílina) chybělo v rozběhu šedesátky šest setin k postupu do finálové osmičky. Za svým letošním maximem zaostala o sedm setin. V rozbězích na 800 metrů se představili dva zástupci kraje. Jiří Janeček (USK Ústí) skončil dvanáctý a Filip Šmátrala čtrnáctý. Trojskokan Martin Veselý (USK Ústí) nenavázal na dvě pátá místa z posledních let a skončil jedenáctý.

VÝSLEDKY ATLETŮ ÚSTECKÉHO KRAJE

VÝSLEDKY SKOKU O TYČI MUŽI

Matěj Ščerba FOTO Soňa Maléterová
Zuzana Porubčanová FOTO Vachuta
Vratislav Bejček FOTO Vachuta