NEJ VÝKONY ÚVODU SEZÓNY. RYCHLÉ SPRINTY A ÚSPĚŠNÍ SKOKANI

Po loňském halovém půstu se letošní sezóna rozběhla rychlým tempem. V úvodu sezóny se krajským atletům dařilo a v několika případech došlo i k výrazným posunům v historických tabulkách kraje. Již jsme psali o rychlé šedesátce v podání Kamily Frontzové (AK Bílina). Jednadvacetiletá vícebojařka se nově připravuje v pražské skupině trenérky Dvořákové a při akademickém mistrovství ČR zaostala na šedesátce jedinou setinu za letitým rekordem Kateřiny Pekárkové. V dalších startech tak bude rekord v reálném ohrožení.

Kateřina Šmilauerová (AC Ústí) porazila ve Stromovce na 200 metrů již kladenskou Nikolu Bisovou a časem 25,25 vteřiny se posunula na třetí místo historických tabulek kraje. Armin Ntemo (USK Ústí) si na stejné trati vylepšil osobní rekord časem 22,30 vteřiny a posunul se na páté místo historie. Tomáš Majer (USK Ústí) se také vylepšil na 22,68 vteřiny. Souboj čtvrtkařek vyšel na úvod lépe Marianě Kokšalové (USK Ústí) za 59,01 vteřiny, když časem porazila Veroniku Brabcovou (AC Ústí 59,38). Kokšalová se posunula na deváté místo historických tabulek.

Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) zahájil sezónu z kratšího rozběhu výborným výkonem 5,30 metru, když vyhrál kontrolní závody tyčkařů na Strahově. Novou tváří krajské atletiky je dorostenec David Křivan (Klášterec). Závodník z německé Jeny vlastní také český pas a v úvodním startu v Erfurtu skočil do dálky 6,91 metru. Tím se zařadil na desáté místo krajské historie. Martin Veselý (USK Ústí) předvedl na úvod v trojskoku 14,37 metru a za svým halovým osobákem zaostal necelého půl metru. Karolína Chýlová (AK Most) skočila v Jablonci do výšky 1,65 metru. Nejlepší vrhačský výkon úvodu sezóny drží Venuše Žitná (AK Bílina) za vrh koulí 12,34 metru.

Příslibem jsou také úvodní starty sprinterek. Patnáctiletá Ester Parohová (USK Ústí) zaběhla šedesátku za 7,85 vteřiny. V závěru loňského roku běžela ještě o osm setin rychleji a aktuálně figuruje na pátém místě krajských historických tabulek. Karolína Běloubková (AC Ústí) předčila na dvoustovce časem 26,08 vteřiny těsným rozdílem Anežku Černohorskou (USK Ústí 26,12). Budeme se těšit na další starty krajských atletů.

Hala v Jablonci nad Nisou