HALOVÁ SEZÓNA ZAHÁJENA. ŠTOLOVÁ MÁ LIMIT NA HME

  Tak se to po velkém úsilí podařilo. Halová atletická sezóna byla zahájena v Praze ve Stromovce Halovou atletickou ligou mužů a žen. Na startu byli také dva atleti z Ústeckého kraje. Daniel Vejražka (Klášterec n/O) zaběhl šedesát metrů v čase 7,06 vteřiny a do finále nepostoupil. Matěj Ščerba (AC Ústí) skončil ve skoku o tyči třetí, když zahájil sezónu skokem přes 5,00 metru.

„Jsem rád, že se podařilo nějaké závody uspořádat, a i když nejsem s výkonem úplně spokojený, tak jsem si závod užil. Skákal jsem z kratšího rozběhu. Příští týden mám v plánu ho prodloužit., tak věřím, že i výkony budou lepší,“ hodnotil svůj vstup do sezóny ústecký skokan.

Senzačního úspěchu dosáhla odchovankyně chomutovské atletiky Markéta Štolová (USK Praha), když si na trati 60 metrů překážek vylepšila osobní rekord časem 8,16 vteřiny a splnila limit pro start na halovém mistrovství Evropy. Odchovanec AK Most Tadeáš Procházka (TEPO Kladno) si vylepšil osobní rekord ve vrhu koulí na 17,13 metru a skončil druhý za skvělým Tomášem Staňkem.

Na úvodní fotografii Tadeáš Procházka, autor FOTO Tomáš Edlman

REPORTÁŽ NA WEBU ATLETIKA.CZ VÝSLEDKY

Matěj Ščerba, autor FOTO Tomáš Edlman