LOS LIGOVÝCH SOUTĚŽÍ. DRUHÁ LIGA ZAHÁJÍ V RUMBURKU

   Šest družstev z Ústeckého kraje bude soutěžit v novém ročníku ligových soutěží mužů a žen. Není to žádné překvapení, neboť v roce 2020 byly soutěže uzavřené a nikdo nepostupoval ani nesestupoval. Po loňském zkráceném programu se liga vrací k modelu čtyř kol v základní části a případným barážovým střetnutím o postup nebo udržení soutěže.

V první lize žen (druhá nejvyšší soutěž v ČR) bude startovat loňský nováček VTŽ Chomutov. Pokud se bude chtít udržet v soutěži, bude muset vylepšit loňské osmé místo. Muži Athletic clubu Ústí nad Labem zahájí devátou sezónu v první lize. Také vítěz soutěže z let 2017 a 2018 bude chtít vylepšit loňské šesté místo. Liga odstartuje 22. května v Liberci.

Na úvodní fotografii ženy VTŽ Chomutov Kolín 2020

   Muži i ženy AK Bílina obhajují ve druhé lize druhá místa. Letos ale nebudou mít výhodu domácího stadionu. Přesto jedno ligové kolo na území kraje uvidíme. Druhá liga totiž startuje ve Šluknovském výběžku na stadionu AC Rumburk. Ženy Mostu obhajují postavení v klidném středu tabulky. Litvínov musí vylepšit loňské osmé místo, jinak bude mít s udržením soutěže starosti.

Šimon Koblížek a Ondřej Chour (AC Ústí) na stadionu v Jablonci nad Nisou