MUŽI A ŽENY BÍLINY SLAVÍ VE DRUHÉ LIZE DRUHÁ MÍSTA

   Druhá liga družstev mužů a žen vyvrcholila třetím kolem v Turnově. Atleti i atletky Bíliny skončili na stadionu Ludvíka Daňka třetí, v celkovém pořadí slaví obě družstva druhé místo. Šesté atletky Mostu porazily o pět bodů Litvínov a stejné pořadí jim patří i v konečné tabulce. Ženy Litvínova skončily v lize osmé. Soutěže jsou pro letošní rok uzavřené a tak ve druhé lize zůstávají i pro příští sezónu.

Ve vrhačských disciplínách padly čtyři krajské výkony roku. Hned o tři se postarala Venuše Žitná (AK Bílina). V hodu oštěpem znovu atakovala krajský rekord, výkonem 46,00 metru jí chybělo 70 centimetrů. V hodu diskem se předvedl Arnošt Holovský (AK Bílina) druhým místem a výkonem 44,65 metru.

Atleti kraje vyhráli celkem jedenáct disciplín. Vladimír Šaur (AK Bílina) a Kamila Frontzová (AK Bílina) vyhráli stovku i dvoustovku. Frontzová přidala třetí výhru nad překážkami. Pavel Strnad (AK Bílina) ovládl trojskok, Josef Pap (AK Bílina) kouli, nejrychlejší byla i sprinterská štafeta žen Bíliny. Mostecké běžkyně Lucie Svobodová a Hana Pavelková vyhrály půlku a patnáctistovku. Karolína Chýlová (AK Most) brala vítězství ve skoku vysokém za 1,61 metru.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

POŘADÍ DRUŽSTEV 3. KOLO MUŽI

KONEČNÉ POŘADÍ 2. LIGA MUŽI 2020

Turnov 27 Bílina 21 K. Vary 19 Jeseniova 17 Kladno B 16 Radotín 13 Č. Lípa 9 Rumburk 7 Liberec B 6

POŘADÍ DRUŽSTEV 3. KOLO ŽENY

KONEČNÉ POŘADÍ 2. LIGA ŽENY 2020

Č. Lípa 24 Bílina 19 Turnov 19 Jeseniova 13 K. Vary 10 Most 10 Kladno B 5 Litvínov 4