NOVÉ TERMÍNY LIGOVÝCH SOUTĚŽÍ. BÍLINA HOSTÍ ÚVODNÍ KOLO

   Vzhledem k opatřením kolem pandemie koronaviru přišli atleti téměř o celý závodní květen. Zdálo se, že ligové soutěže družstev budou v ohrožení. Nakonec došlo k úpravě termínů a tak zde máme aktuální plán pro první a druhou ligu.

Ve druhé nejvyšší soutěži se představí vítězové z let 2017 a 2018 Athletic club Ústí nad Labem. Po pěti letech se vrací do první ligy ženy VTŽ Chomutov. Vzhledem k vývoji letošní sezóny rozhodl Český atletický svaz o uzavření soutěží, v letošním roce se tedy nebude ani postupovat ani sestupovat.

„Po třech účastech v baráži o extraligu jsme chtěli znovu bojovat o nejvyšší příčky, takže nás uzavření soutěže mrzí. Přesto chceme v soutěži uspět a potrápit loňské vítěze z Kolína,“ řekl vedoucí družstva Ústí Miroslav Vachuta.

„Na první ligu se jako nováček těšíme. uzavření soutěže je pro nás spíše pozitivní, protože se nemusíme obávat sestupu a máme jistotu účasti v první lize na dva roky,“ vyjádřila se vedoucí Chomutova Jana Hyjánková.

Čtyři družstva kraje se zúčastní druhé ligy. AK Bílina bude mít zastoupení v obou kategoriích. O střed tabulky budou usilovat ženy Mostu a Litvínova. Stadion v Bílině bude hostit hned první kolo soutěže.