VÍCEBOJAŘ PÁLENÍK TO ZVLÁDÁ A NEPŘESTÁVÁ TRÉNOVAT

Ondřej Páleník vede krajské halové tabulky hned ve třech disciplínách. Vícebojař z Klášterce nad Ohří byl nejlepší v sedmiboji, skoku dalekém a na 60 metrů překážek. Prožil skvělou sezónu, když skončil pátý na mistrovství ČR v sedmiboji a desátý ve skoku o tyči. Všestranný závodník je první krajskou jedničkou, kterou jsme vyzpovídali v novém seriálu rozhovorů.

ZÁKLADEM ÚSPĚCHU PODZIM

Letošní halová sezóna se mi vydařila výborně. Sice byla náročnější, ale s trenéry jsme se na ni připravili velmi dobře. V hale jsem si posunul dvakrát PB ve skoku o tyči i ve víceboji. Chtěl bych jim tímto strašně moc poděkovat, protože bez nich by se tohle nikdy nestalo. Trenéry jsou Veronika a Tomáš Purmanovi. Připravoval jsem se jako na každou sezónu stejně. Řekli jsme si, co nás čeká, jaké závody půjdu a podle toho jsme chodili tréninky. Základem bylo přípravné období a podzimní soustředění.

ZAUJAL ŠČERBA

V halové sezóně mě z krajských atletů nejvíce zaujal tyčkař Matěj Ščerba, protože se mu velmi povedlo MČR v hale v Ostravě, kde každou výšku skočil na první pokus a výsledek 533 cm je velmi slušný.

KARANTÉNA

Já tuhle situaci zvládám v pohodě, snažím sebe chránit a chránit ostatní, tím že nosím roušku. Tak já tréninky chodím normálně, buď si jdu zaběhat mimo město, nebo někam vyběhnu kde můžu jít trénink. A doma posiluji.

GYMNASTICKÉ ZAČÁTKY

Dlouhá léta jsem dělal gymnastiku a k atletice mě přivedl kamarád ze školy, řekl ať si to jdu zkusit. Potom jsem nějakých pět let dělal oba sporty, potom se rozhodl pro atletiku, že se jí budu věnovat naplno. Zaujalo mě, kolik lidí díky tomu poznám, hlavně se všichni kamarád, a jsou zde velmi dobré kolektivy. Všichni se snaží všem pomáhat, to se mi líbí.

VOLNÝ ČAS

Aktuálně jsem brigádník v Kauflandu a ve svém volném čase se snažím regenerovat nebo chodím na procházky s mojí mamkou. Občas si vyjedu na kolečkových bruslích nebo na kole.

ATLETICKÝ SEN

Můj atletický sen je dostat se jednou na olympijské hry, ale hlavně reprezentovat Českou republiku.

OBLÍBENÝ STADION

Nejradši mám ten náš v Klášterci nad Ohří. Věřím, že se mi tu bude dařit a požene mě to kupředu směrem na vrcholové akce a třeba právě i na olympijské hry.