MČR ŽACTVA: ZLATÁ CHÝLOVÁ, ŠTAFETA AC ÚSTÍ ČTVRTÁ

   Atleti kraje přivezli z mistrovství České republiky žactva v Praze  jednu medaili a dalších osm umístění do desátého místa. Karolína Chýlová obhájila mistrovský titul z loňského šampionátu na dráze, když jako jediná překonala 1,66 metru. Znovu tak prokázala, že je závodnicí pro velké soutěže. Do závodu vstupovala jako čtyřka českých tabulek, v soutěži ale byla suverénní, když všechny výšky skákala prvním pokusem. Zasekla se až na výšce 1,70 metru.

Dvě finále vybojovala ve sprintech Karolína Běloubková, na šedesátce jí chybělo k medaili devět setin. K senzační medaili byli blízko sprinteři AC Ústí ve štafetovém závodě, když byli nasazeni až do pátého běhu. O tři vteřiny vylepšili krajský rekord z roku 2008 a k bronzovým medailím jim chybělo šestnáct setin.

Nejpočetnější zastoupení měl Ústecký kraj na střeních tratích, kde se představilo hned šest závodníků. Jana Johanová doběhla šestá na patnáctistovce. Jan Apolén a Veronika Brabcová byli první nepostupující v rozbězích na osm set metrů. Ondřej Helebrant si vylepšil osobní rekord na stopadesátce a skončil desátý. Štafeta děvčat AC Ústí skončila mezi čtyřiceti štafetami devátá v novém krajském rekordu, když o dvě desetiny vylepšila výkon AK Most s Martinou Dostálovou v sestavě z roku 2002.

Štafeta AC Ústí Helebrant, Koszegi, Štolfa, Ebert
Karolína Chýlová překonává 1,66 metru
Karolína Běloubková v oranžovém ve finále šedesátky
Jana Johanová na trati 1500 metrů s číslem 350