MLADÍ BĚŽCI SE V REPUBLICE NEZTRATILI. ZASLOUŽÍ POCHVALU

   Úspěch krajské štafety dorostu na mistrovství ČR v přespolním běhu završil úspěšnou sezónu dorosteneckého kvarteta. Především děvčata z Loun mají za sebou skvělou sezónu a medailové úspěchy z mistrovství ČR. V Dříteči u Pardubic doběhla sestava dorostu stříbrná.

„Všichni přistoupili k reprezentaci kraje velmi zodpovědně a zaslouží si velkou pochvalu. Výbornou práci odvedli i vedoucí trenéři Pavel Duffek a Jirka Nechvátal,“ hodnotil učinkování krajské výpravy předseda krajského svazu Milan Rybák.

VIZITKY MEDAILISTŮ

Petra Helebrantová (ZŠ P. Holého Louny) – Po osmém místě na MČR 2019 v hale předvedla na dráze skvělou jízdu, když v Olomouci vyhrála mistrovský titul na trojce a přidala stříbro na patnáctistovce. Celkem vlastní tři zlaté z mistrovství ČR žactva a dorostu a k tomu další dvě stříbra.

Zuzana Porubčanová (Elna Počerady) – Letos slaví již čtvrtý medailový úspěch. Na MČR v hale vyhrála osmistovku a na dráze titul obhájila. Stříbrnou medaili přidala v přespolním běhu. Celkem vlastní z MČR dvě zlaté, tři stříbra a jeden bronz.

Michal Martinák (Atletika Litvínov) – Po šestém místě na halovém MČR přidal druhé finále a sedmé místo na dráze v Olomouci,

Tomáš Bernášek (TJ Klášterec n. Ohří) – Na MČR v Olomouci se představil na trati 2000 metrů překážek a doběhl na devátém místě. V kategorii žactva se radoval ze stříbra v roce 2017 na trati 1500 metrů překážek.

autor foto Eduard Erben