MUŽSKÉ SPRINTY 2019 VE ZNAMENÍ MLÁDÍ VS. ZKUŠENOST

   V hodnocení sezóny na dráze začneme mužskými sprinty. Pozici krajské jedničky obhájil Daniel Vejražka z Klášterce nad Ohří. Za svými osobními rekordy sice mírně zaostal, ale radoval se z několika významných úspěchů. Na mistrovství Evropy juniorů prošel na dvoustovce až do finále, kde obsadil sedmé místo. K tomu přidal zlato z mistrovství ČR mužů do 22 let a bronz z MČR juniorů. Z vítězství se radoval v mezistátním utkání juniorů v maďarském Gyoru.

Na špičce tabulek se stále pohybují zkušení Pavel Benda a Martin Lecjaks. Benda letos v barvách AC Ústí vyladil formu na mistrovství ČR mužů a žen. Na stovce získal pěkně jedenácté místo, když se potkal v rozběhu s českým rekordmanem Janem Velebou. Na přeboru v Děčíně dokázal odrazit ataky Armina Ntema a radoval se ze dvou krajských titulů. Z tabulek lze vyčíst výkonnostní posun proti roku 2018 i absolutní osobní rekordy jednotlivých sprinterů.

Skokanem roku je dorostenec Ondřej Šnajdr, který se na dvoustovce zlepšil o vteřinu a půl. Podobný posun zaznamenal také Matěj Vejražka a následuje svého úspěšného bratra. Výrazně se zlepšil  Jan Lepeška, který se radoval z titulu mistra ČR v desetiboji juniorů.

Příště se budeme věnovat ženskému sprintu na sto a dvě stě metrů

TOP 10 ÚSTECKÝ KRAJ 2019 MUŽI 100 METRŮ

Daniel Vejražka na Memoriálu Odložila v Praze na Julisce

TOP 10 ÚSTECKÝ KRAJ 2019 MUŽI 200 METRŮ

Pavel Benda a Martin Lecjaks na mítinku v Kadani
Armin Ntemo skončil na MČR dorostu na stovce v semifinále