SALEH VYMAZAL VE VÍDNI KRAJSKÝ REKORD NA 800 METRŮ

   Hakim Saleh má v úvodu sezóny skvělou formu. Bílinský běžec si na mítinku ve Vídni vylepšil halový osobní rekord na osm set metrů. Navíc posunul letitý krajský rekord bílinského Pavla Korfa z roku 1985 o více než dvě vteřiny. K béčkovému limitu na halové mistrovství Evropy mu chyběla pouze vteřina.

   Saleh byl nasazen do třetího běhu, kde doběhl čtvrtý za Angličany Reidem a Botterrilem i Albáncem Queramou. V součtu všech osmi běhů obsadil celkové deváté místo. Nejrychlejší byl v Rakousku český běžec Filip Šnejdr za 1:47,99 a radoval se z limitu na ME do Glasgow.

   „Halový osobák a čas pod 1:50 mě samozřejmě potěšily. Závod byl rozběhnutý akorát a já se cítil dobře, bohužel vodič z námi nepochopitelného důvodu odstoupil už po 250 metrech. Silami jsem ale zbytečně až na nějaké to běžné vytváření si pozice a předběhnutí neplýtval. Rezervy jsem cítil a doufám, že tam byly. Přeci jen se dnes jednalo o mou první půlku v sezóně, ale nad tím asi nechci příliš spekulovat, dokud nějaký lepší výkon skutečně nepředvedu, udělám však maximum,“ hlásil z Vídně Hakim Saleh.