KRAJSKÝ PŘEBOR VE STATISTICE. BÍLINA VS. MOST 74:73

   V neděli se uskuteční ji 19. halový přebor Ústeckého kraje mužů a žen. V Praze na Strahově se bude bojovat celkem o 22 sad medailí. Z krajské špičky by měli chybět pouze sprinter Daniel Vejražka a půlkař Hakim Saleh. Můžeme se tak těšit na dramatické bitvy o medaile i rekordy.

Nejvíce krajských titulů nasbírala v hale Denisa Gunarová z AC Ústí nad Labem. Z aktivních závodníků budou na startu Pavel Benda z AK Most s devíti tituly nebo Matěj Ščerba z AC Ústí nad Labem se šesti tituly. Zajímavý souboj se odehrává také mezi kluby. V historickém pořadí vede AK Bílina se 74 zlatými kovy o jediný titul před AK Most.

PŘEHLED PŘEBORŮ OD VZNIKU ÚSTECKÉHO KRAJE

V neděli se uskuteční již 19. krajský přebor v hale od vzniku Ústeckého kraje. Dvakrát se závod uskutečnil v Jablonci nad Nisou, v prvním ročníku v roce 2001 to byl společný přebor s Libereckým krajem. V loňském roce se atleti kraje do Jablonce vrátili. Nejčastěji se závod uskutečnil v nafukovací hale v Praze na Strahově, letos zde bude přebor popatnácté. Jednou se závod uskutečnil v Praze ve Stromovce a v roce 2007 také v německých Drážďanech.

NEJVÍCE KRAJSKÝCH TITULŮ V HALE

Denisa Gunarová (AC Ústí) 12, Pavel Benda (AK Most) 9, Martin Sýkora (AK Bílina) 9, Michaela Červínová (ASK Lovosice) 9, Miroslav Vachuta (Spartak., USK, AC Ústí) 8, Natálie Lesníková (USK Ústí) 8, Martin Lecjaks (AK Most) 7, Jan Jelínek (Litvínov) 7

POČTY KRAJSKÝCH TITULŮ KLUBY

AK Bílina 74 AK Most 73 USK Ústí 53 AC Ústí 35 ASK Lovosice 35 Atletika Litvínov 28 VTŽ Chomutov 26, Elna Počerady 14, Atletika Kadaň 7, ASK Děčín 6, Klášterec 3

PŘEHLED VŠECH VÍTĚZŮ 2001 – 2018 NAJDETE ZDE

REKORDY PŘEBORU ÚSTECKÉHO KRAJE MUŽI

REKORDY PŘEBORU ÚSTECKÉHO KRAJE ŽENY