ATLETICKÝ SVÁTEK. ÚSTÍ HOSTÍ V NEDĚLI BARÁŽ O EXTRALIGU

  Ligová atletika se vrací do Ústí po více než dvaceti letech a hned z toho bude jeden z vrcholů sezóny. Na Městském stadionu se bude v neděli bojovat o postup do extraligy mužů i žen. Muži Athletic clubu vyhráli první ligu a získali právo pořádat baráž v domácím prostředí. Do města na Labi přijede osm mužských a osm ženských týmů, do extraligy postoupí v každé kategorii dvě nejlepší družstva.

V ústeckém družstvu by neměli chybět opory Matěj Ščerba, Ondřej Chour, Pavel Benda, Martin Stašek nebo skvělí vytrvalci Vít Pavlišta a Roman Budil. Domácí šelmy posílí také mistr Německa na 800 metrů Jan Riedel nebo polský sprinter Jakub Pajak, Za favority lze považovat sedmé a osmé družstvo letošní extraligy Vítkovice a Hvězdu Pardubic. Na postup myslí také muži Kladna.

Za Vítkovice by měli nastoupit český rekordman na sto metrů Zdeněk Stromšík i další účastník ME v Berlíně Jakub Zemaník. Zajímavá bude také soutěž žen, kde budou extraligové týmy Kladna a Spartaku Praha odolávat útoku Slávie a Sparty, Olomouce, Jablonce nad Nisou nebo dříve extraligového Kolína.

Závod začíná v 10:30 chodeckými závody, kolem 17:30 hodin budeme znát postupující družstva do extraligy.