BÍLINSKÁ RADOST V OSTRAVĚ, TŘI MEDAILE Z MČR 22

   Příznivci bílinské atletiky zažili v neděli medailový sen. Atleti AK Bílina získali v průběhu druhého dne mistrovství ČR mužů a žen kategorie do 22 let hned tři medaile. Antonín Janetka okouzlil Ostravu senzačním časem i těsným soubojem o zlato v běhu na čtyři sta metrů překážek. K titulu českého šampiona mu chyběly dvě setiny vteřiny. Jeho výsledný čas byl doslova šokem. V osmnácti letech dokázal vylepšit krajský rekord časem 51,70 vteřiny. Tímto časem by se neztratil ani na juniorském mistrovství světa, v evropských tabulkách je tímto časem aktuálně patnáctý.

Druhé stříbro přidala oštěpařka Venuše Žitná. V dramatické soutěži se pořadí neustále přelévalo a medaile nebyla dlouho jistá. Všestranná vrhačka se v páté sérii trefila do oštěpu a byl z toho osobní rekord 44,51 metru. Ke startu v reprezentačním družstvu žen do 22 let tak přidala také medailový úspěch.

V závěru programu se postavil na start patnáctistovky Hakim Saleh. V běhu plném kolizí s strkanic ustál ataky soupeřů a mohutným finišem si doběhl pro bronzový úspěch. V ostravském kotli tak potvrdil roli jednoho z favoritů. Časem 3:53,71 nechal za sebou Vícha z Dukly Praha i brněnské duo Dvořáček a Smetana. Bílinská jízda se tak zastavila na třech medailích.