BÍLINSKOU PŮLKU OVLÁDLI KUBISTA A MEZULIANIKOVÁ

    Jan Kubista z Dukly Praha vyhrál podruhé v kariéře Bílinskou půlku. Reprezentant ČR zaběhl osm set metrů v čase 1:49,13 a těsně zaostal za rekordem mítinku Jakuba Holuši. V šestačtyřicetileté historii mítinku se teprve popáté běželo pod 1:50. Na druhém místě doběhl domácí favorit Hakim Saleh v čase 1:51,15, když za svým letošním maximem zaostal o tři setiny vteřiny. Výborného času dosáhl na čtvrtém místě domácí Antonín Janetka, který si vyzkoušel první půlku v životě a časem 1:54,72 se zařadil na čtvrté místo českých juniorských tabulek.

Jasnou vítězku měla soutěž žen. Ve výborné formě dorazila do Bíliny finalistka mistrovství Evropy v Berlíně Diana Mezulianiková a s přehledem si doběhla pro vítězství i nový rekord mítinku časem 2:05,57. O půl vteřiny tak vymazala z rekordních tabulek výkon Lenky Masné z roku 2007. Nejrychlejší krajské závodnice se v cílové rovince poprali o páté místo. Michaela Čípová z AC Ústí pokořila domácí Kateřinu Šilerovou o sedm setin vteřiny.


HVĚZDY BÍLINSKÉ PŮLKY 2018

Jan Kubista – bronz z HME v Bělehradě na 4 x 400 metrů, 10. místo na 800 metrů

Filip Šnejdr – finišman české štafety 4 x 400 metrů na ME v Berlíně 2018, rozběh na 800 metrů

Diana Mezulianiková – 10. místo na ME v Berlíně 2018 na trati 1500 metrů

Hakim Saleh – AK Bílina, 5. místo na mistrovství ČR Kladno 2018


Sprinterský trojboj byl soubojem ligových závodníků. V soutěži mužů nasbíral nejvíce bodů Ladislav Vila z Turnova, mezi ženami byla nejlepší Anna Křížková ze Škody Plzeň. Šesté místo obsadil Filip Šnejdr ze Slávie Praha, který ještě před pár dny startoval na mistrovství Evropy v Berlíně. Z krajských sprinterů si vedla nejlépe Tereza Čihařová z Chomutova, když obsadila celkové třetí místo. Trojku vyhrál Aleš Filingr z AC Ústí za 9:25,09, mezi ženami doběhla osamocená Lucie Svobodová z Mostu za 10:44,80. Vrhačské závody v kouli a oštěpu vyhrál s přehledem domácí Libor Bařtipán. V soutěži dorosteneckých oštěpařů svedli souboj blízko šedesáti metrů Filip Kaplan z USK Ústí a Jonáš Fiedler z Litvínova.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY


Jan Kubista si běží pro vítězství na 800 metrů

Jan Kubista s pohárem pro vítěze

Start závodu žen na 800 metrů

Diana Mezulianiková vítězí na 800 metrů v novém rekordu mítinku

Sprinterský trojboj 200 metrů – zleva Šnejdr, Nevole, Král, Maruštík, Vila, Grabmuller