ŠEVČÍKOVÁ SI Z DOVOLENÉ ODSKOČILA PRO NOMINACI NA MS

   Největším překvapením mistrovství ČR v běhu do vrchu bylo druhé místo Anežky Ševčíkové v soutěži juniorek.Běžkyně Klášterce nad Ohří dlouho bojovala o vítězství a v cíli se mohla radovat ze stříbrné medaile i z nominace na mistrovství světa v Andoře.

„Startovali jsme přesně v poledne v největším horku. Na šestém kilometru jsme nastoupali 660 metrů. První tři kilometry jsme se ještě držely čtyři v balíku Poté odpadla další soupeřka a zanedlouho jsme běžely jen dvě. Ke konci už mi docházely síly, ale naštěstí jsme si s Bárou Stýblovou udělaly velký náskok,“ popsala průběh závodu Ševčíková.

Pro sedmnáctiletou běžkyni je to již třetí republiková medaile v této sezóně. Nejprve brala stříbro na halové trojce dorostenek, v Praze na Julisce doběhla na stejné trati třetí a teď přidala nečekané stříbro v běhu do vrchu.

„Byl to můj první běh do vrchu, pokud nepočítám místní školní závody dlouhé tak šest set metrů. Proto jsem ráda, že jsem ve zdraví doběhla až nahoru. Do závodu jsem šla s tím, že to je nová zkušenost. Kopce mám ráda, teď je mám ještě raději. Kdybych kousek od Bělé pod Pradědem nebyla na dovolené, tak bych asi tento závod neběžela,“ prozradila Ševčíková.

Do cíle těžkého závodu nakonec doběhla druhá asi z půlminutovou ztrátou na první Stýblovou z Berouna a s pohodlným náskokem na třetí Štiglerovou z Vítkovic.

„Medaili jsem nečekala, a tak jsem se stříbrem neskutečně spokojená. Bára mi utekla až ke konci. Už mi tuhly nohy. Prostě byla lepší. Dost asi dělá i věkový rozdíl. Ve bězích do vrchu je pouze kategorie juniorek, ve které smí startovat i dorostenky. Soupeřky byly často o dva roky starší. Doufám, že mi dovolí trenérka běhat vrchy i další roky,“ přeje s úspěšná běžkyně.

SLEDUJTE KRAJSKÝ FACEBOOK, POZVÁNKY NA ZÁVODY, FOTOGRAFIE, ODKAZY