VEJRAŽKA SLAVIL I SMUTNIL, SEZÓNU JEŠTĚ ROZHODNĚ NEKONČÍ

   Sprinter Daniel Vejražka zažívá v průběhu července rozporuplné pocity. Nejprve slavil ve finském Tampere životní úspěch, když pomohl reprezentační štafetě k pátému místu na juniorském mistrovství světa. V závěru týdne pak na Kladně pomýšlel na první medaili mezi dospělými na mistrovství ČR, v rozběhu byl ale diskvalifikován.

ÚVODNÍ FOTO: autor Denisa Kisialová www.jojka.cz

„Úspěch naší štafety na MSJ hodnotím velmi kladně. S klukama jsme měli cíl dosáhnout na finále a pro osobák a to se nám také podařilo. Z Finska jsem toho moc neviděl. Jen jsme navštívili zdejší park při cestě na rozcvičovaci stadión. Ale jinak jsem se připravoval na výkon a šetřil síly,“ hodnotil ohromný úspěch se svou typickou skromností Vejražka.

V Tampere se sešla atletická juniorská elita z celého světa. Startovali aleti ze 158 států planety. Neztratili se ani Češi.

„Nejvíce mě zaujal výkon Matěje Krska, který si doběhl pro národní rekord na 400 metrů 46,59 vteřiny. A taky Amálka Švábíková, která vyhrála skok o tyči,“ ocenil reprezentační kolegy Vejražka.

Po návratu z Finka se závodník Klášterce nad Ohří chystal k útoku na medaili při mistrovství ČR mužů a žen. V Kladně ale na dvoustovce zachyboval a za vyšlápnutí z dráhy byl již v rozběhu diskvalifikován.

„Diskvalifikace mě mrzí. Mohl jsem bojovat o medaile. Ale je to atletika a stát se to může. Mrzí mě to hodně, ale na druhou stranu je to pro mě zkušenost do dalších závodů,“ hodnotil s odstupem Vejražka.

Juniorský mistr ČR ještě sezónu nekončí a tak se můžeme těšit na další zajímavé starty.

„Ještě mě čeká MČR do 22 let a čtvrté kolo druhé ligy družstev, takže se budu připravovat na tyto závody,“ označil Vejražka dva závody, kde půjde o hodně. Na mistrovství ČR o zlato a v lize o záchranu Klášterce ve druhé lize.