PRAGA ACADEMICA: SALEH A JANETKA ZÁŘILI NA STRAHOVĚ

V Praze na Strahově proběhl 53. ročník mítinku Praga Academica za účasti atletů našeho kraje. Skvělou úroveň měla osmistovka mužů. Bílinský Hakim Saleh doběhl čtvrtý v letošním maximu 1:51,12 a poskočil do první desítky českých tabulek. Vítězný Filip Šnejdr porazil druhého Keňana Kolombose a pokořil limit na mistrovství Evropy v Berlíně.

   Ve druhém běhu se předvedli hned tři běžci z našeho regionu. Jiří Janeček z USK Ústí si vylepšil osobní rekord na 1:57,07 a je šestý v tabulkách  ČR dorostenců. Michal Martinák z Litvínova běžel 2:01,88 a Maxmilián Krčmář z Bíliny 2:02,57.

Výborného času dosáhl další bílinský atlet Antonín Janetka. Na trati 400 metrů překážek doběhl z první dráhy šestý a v novém osobním rekordu 54,56 vteřiny je aktuálně třetí v českých juniorských tabulkách.

   Kamila Frontzová z Bíliny doběhla čtvrtá na 100 metrů překážek za 15,52 vteřiny. Úspěšná medailistka z víkendového MČR ve víceboji startovala také na stovce a proběhla cílem v čase 12,68 vteřiny. V nabitém poli závodnic ale do finále nepostoupila. Ve skoku do dálky pak těsně prohrála o dva centimetry s Magdalenou Řehákovou z USK Ústí. Ta skočila 535 metru a skončila devátá.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Autor fotografie Eduard Erben – Kamila Frontzová v běhu na 100 metrů překážek


VÝSLEDKY ZÁVODU NA 800 METRŮ MUŽŮ