DOROST V CHEMNITZ. PORUBČANOVÁ SI POHRÁLA SE SOUPEŘKAMI

   Krajský dorost se poměřil na mistrovství Saska v Chemnitz se zahraniční konkurencí. Zuzana Porubčanová z Počerad neměla na trati osm set metrů výraznější soupeřku a s velkým náskokem zvítězila v čase 2:13,93. Její výkon by stačil na zlato i mezi ženami. Michal Martinák  z Litvínova doběhl na stejné trati druhý v osobním rekordu 2::00,57. Šimon Hospodka z USK Ústí překonal ve skoku vysokém 1,80 metru a stejným zápisem jako Erik Hoffmann z Drážďan se podělil o první místo.
   Prosadili se také sprinteři. Jakub Chloupek z Klášterce doběhl na dvoustovce pátý časem 23,19 vteřiny, na šedesátce byl šestý za 7,30 vteřiny. Tereza Čihařová z Chomutova pokořila na šedesátce hranici osmi vteřin výkonem 7,98 vteřiny, na dvoustovce vyšlápla z dráhy a byla diskvalifikovaná. Osobní rekordy si polepšily na dvoustovce žákyně Michelle Fajfrová z Duchcova časem 27,49 vteřiny a Adéla Nemejtová z AC Ústí časem 27,59 vteřiny.
   Zajímavou zkušenost mají za sebou také vrhači. V mrazivém počasí se účastnili dlouhých hodů. Filip Kaplan z USK Ústí zvítězil mezi juniory, když poslal oštěp na značku 57,84 metru. Michal Csuha ze stejného klubu byl pátý mezi dorostenci výkonem 45,89 metru. Dařilo se také kladivářům. Junior Samuel Camara z AC Ústí si vylepšil osobní rekord na 50,65 metru a byl druhý. Beata Kaplanová z USK Ústí poprvé překonala čtyřicet metrů a výkonem 40,13 metru brala třetí místo.
Šimon Hospodka ve skoku vysokém
Beata Kaplanová
Michal Martinák
Jakub Chloupek ve žlutém dresu Klášterce
Uprostřed Tereza Čihařová
Michell Fajfrová
Michelle Fajfrová v rozběhu na 60 metrů
Adéla Nemejtová před startem na 200 metrů
Tereza Čihařová finišuje na dvoustovce
Samuel Camara
Zuzana Porubčanová