KRÁLEM SEZÓNY JE DANIEL VEJRAŽKA, V HALE CÍLÍ NA REKORD

   Krajským atletem roku byl letos zvolen Daniel Vejražka z TJ Klášterec nad Ohří. Nutno dodat, že naprosto zaslouženě. V průběhu sezóny vyhrál titul českého juniorského šampiona na dvě stě metrů. nominoval se na juniorské mistrovství světa a se štafetou dosáhl na fantastické páté místo.

„Letošní sezónu hodnotím skvěle. Chtěl jsem se dostat na juniorské MS v Tampere a to se mi podařilo. Společně s dalšími členy štafety jsme dosáhli na páté místo, což byl pro všechny obrovský úspěch,“ zavzpomínal Vejražka.

Kromě medailí z republikového šampionátu juniorů se blýskl také skvělým časem. Na dvoustovce vylepšil letitý krajský rekord mužů výkonem 21,14 vteřiny.

„Popravdě jsem nečekal, že poběžím až takhle rychle. V Praze na Julisce mi to ale sedlo a příjemně mě to překvapilo,“ neskrýval nadšení Vejražka.

Rok 2018 pomalu spěje do svého závěru a snovým rokem přicházejí nové výzvy. Král letošní krajské atletiky již tvrdě pracuje na dalším zlepšení.

„Zima je pro mě nejhorší období na přípravu, jelikož nemáme moc kde trénovat. Ale za ty roky jsem si zvykl. Za týden odjíždím do Ostravy, kde konečně zase nasadím tretry. Přesto se chci znovu dobře připravit na halovou sezónu. Rád bych zaútočil na český juniorský rekord, který drží na dvoustovce Jiří Polák časem 21,17 vteřiny,“ prozradil Daniel Vejražka.