ČERVÍNOVÁ MÍŘÍ DO USK PRAHA A DALŠÍ PŘESTUPY V KRAJI

   Michaela Červínová opouští ASK Lovosice a přestupuje do USK Praha.  Běžkyně na středních tratích získala v mládežnických kategoriích čtyři tituly mistryně ČR a celkem dvanáct medailí. V elitní kategorii dospělých doběhla nejlépe osmá na osmistovce v roce 2017. Svěřenkyně trenéra Venclíčka dokázala běžet před dvěma lety čas 2:11,16.

„Úspěšně jsem letos odmaturovala a rozhodla se pro vysokou školu v Praze. Tréninky v Lovosicích bych určitě nestíhala, tak jsem se rozhodla hledat trenéra v Praze. Založili jsme úplně novou skupinu Prague Project, kde trénuji pod vedením Miroslava Semeráda. Ve skupině trénuji třeba s letošním halovým mistrem ČR na osmistovce Vojtou Mlynářem nebo loňskou juniorskou mistryní ČR na patnáctistovce Kateřinou Pulgretovou,“ prozradila Míša Červínová.

Výraznější změny postihly ještě Athletic club Ústí nad Labem. Po ligové sezóně se vrátili zpět do Mostu Pavel Benda a Aleš Filingr. Opačným směrem putuje vícebojař Tomáš Praský z Litvínova, který začal studovat na ústecké univerzitě a přestoupil do ústeckého klubu.

V mládežnických kategoriích byl nejzajímavější přestup starší žákyně Terezy Lacinové ze Slovanu Duchcov do AK Bílina. Letošní účastnice mistrovství ČR žactva se tak přesunula na bílinskou Kyselku.