ŠČERBA VYHRÁL HALOVOU LIGU. RYCHLÝ ŠAUR NA ŠEDESÁTCE

   Závěrečným 4. kolem pokračovala Halová liga mužů a žen v Praze ve Stromovce. Krajskou atletiku zastupovala pětice atletů. Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) poprvé v letošní lize zvítězil, když porazil podruhé v krátké době Dana Bártu z Dukly Praha. Výkonem 5,20 metru ale zaostal 12 centimetrů za skokem z mistrovství ĆR v Ostravě. Magdalena Řeháková (USK Ústí) dolétla v trojskoku do vzdálenosti 11,44 metru, za svým halovým osobákem zaostala o pět centimetrů. Při svém prvním startu v sezóně nestačila pouze na Anetu Baštářovou z Plzně.

Vladimír Šaur (AK Bílina) překvapil čtvrtým místem na šedesátce, když se ve finále vylepšil na 7,00 vteřiny. Tímto výkonem se posunul na třinácté místo krajské historie. Mariana Kokšálová (USK Ústí) zvládla halovou čtyřstovku poprvé pod šedesát vteřin a je letos již čtvrtou sprinterkou kraje, které se to podařilo. Jakub Spišjak (VTŽ Chomutov) zaostal na dvoustovce jedinou setinu za svým osobním rekordem z loňské sezóny.

Na úvodní fotografii Matěj Ščerba FOTO Martin Edlman

VÝSLEDKY

60 m 4. Šaur Bílina 7,00 200 m 7. Spišjak Chomutov 23,08 400 m 8. Kokšálová USK Ústí 59,58 tyč 1. Ščerba AC Ústí 5,20 trojskok 2. Řeháková 11,44

Vladimír Šaur (vpravo) FOTO Martin Edlman