SEDM ATLETŮ V 3. KOLE HALOVÉ LIGY. BISOVÁ V PRAZE VYHRÁLA

   Nikola Bisová (USK Ústí) vyhrála závod na 400 metrů při 3. kole Halové atletické ligy mužů a žen v Praze ve Stromovce. Ústecká sprinterka svedla souboj o vítězství s Karolínou Mitanovou z Uherského Hradiště. Časem 56,03 zaostala necelé tři desetiny za svým krajským rekordem z minulého týdne. České reprezentační čtvrtkařky tentokrát odpočívaly. Do sezóny vstoupila prvním závodem patnáctiletá Veronika Brabcová (AC Ústí) a halový osobní rekord si vylepšila o dvě a půl vteřiny. V historických tabulkách kraje poskočila na sedmé místo. Antonín Janetka (AK Bílina) zaostala osm setin za svým letošním maximem a celkově skončil šestý.

Na středních tratích se předvedly běžkyně Elny Počerady. Zuzana Porubčanová doběhla čtvrtá na 800 metrů. Před týdnem běžela o vteřinu a půl rychleji, za svým osobákem zůstala pět vteřin. Petra Helebrantová běžela první letošní patnáctistovku a byl to její čtvrtý nejrychlejší halový závod na této trati v kariéře. Osobní rekord má ještě o sedm vteřin lepší.

Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) se letos poprvé utkal s Janem Kudličkou a za českou jedničkou zaostal o dvacet centimetrů. Výkonem 5,20 metru nevylepšil letošní maximum, které má o deset centimetrů výše. Také Martin Veselý (USK Ústí) nenavázal na úspěšný vstup do sezóny z minulého týdne, když v trojskoku doletěl nejdále na 14,29 metru a za svým letošním nejlepším výkonem zaostal o půl metru. Dva nejlepší závodníci překonali hranici šestnácti metrů.

Na úvodní fotografii Bisová a Mitanová FOTO Vachuta

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

VÝSLEDKY ATLETŮ ÚSTECKÉHO KRAJE

400 m 6. Janetka Bílina 49,11 1. Bisová USK Ústí 56,03 9. Btabcová AC Ústí 58,69 800 m 4. Porubčanová Počerady 2:17,90 1500 m 6. Helebrantová Počerady 4:48,46 tyč 3. Ščerba AC Ústí 5,20 trojskok 6. Veselý USK Ústí 14,29

HISTORICKÁ TABULKA ŽENY 400 metrů HALA ÚSTECKÝ KRAJ

Veronika Brabcová a první letošní halový start FOTO Vachuta
Antonín Janetka udržel za zády Adama Sudka z Berouna FOTO Vachuta
Matěj Ščerba se rozbíhá na svůj pokus FOTO Vachuta
Martin Veselý v trojskoku FOTO Miroslav Vachuta