KRAJSKÝ VÝBĚR ŽACTVA BOJOVAL V ŽITAVĚ S NĚMCI A POLÁKY

   Krajský výběr staršího žactva se utkali v německé Žitavě s mezinárodní konkurencí. Žáci to neměli vůbec jednoduché, když nastupovali proti silným výběrům Saska (Německo) a Dolního Slezska (Polsko). S Libereckým krajem svedli vyrovnanou bitvu o třetí místo. Družstvo držela nad vodou hlavně děvčata, když získala devět umístění na stupních vítězů, chlapci to dokázali pouze dvakrát. O jediné vítězství se postarala Karla Mráčková (AK Most) ve vrhu koulí výkonem 12,86 metru.

   Druhá místa přidali Tomáš Majer (USK Ústí) na třístovce za 37,36 vteřiny, Kateřina Kalibová (AK Most) na trati 2000 metrů čase, 6:57,18. Karolína Chýlová (AK Most) ve skoku vysokém za 1,61 metru a Lucie Schneiderová (AK Krupka) v hodu oštěpem výkonem 39,75 metru i obě štafety. Děvčata ve složení Nemejtová, Beloubková (obě AC Ústí), Holá a Babjáková (obě AK Most) a chlapci Gregor, Ďurčo (oba AK Most), Majer a Mach (Slovan Duchcov).

POŘADÍ DRUŽSTEV

Sasko 354 bodů Dolní Slezsko 274 Liberecký kraj 211 Ústecký kraj 190

   Medailový úspěch získali za třetí místa také Tomáš Majer na stovce za 11,87 vteřiny, Karolína Běloubková (AC Ústí) na stejné trati časem 13,01 vteřiny, Nela Babjáková  (AK Most) na třístovce časem 43,02 vteřiny, Linh Dang (AK Bílina) na osmistovce časem 2:25,02. Leontýna Zítková (USK Ústí) v hodu kladivem za 39,73 metru

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Karla Mráčková získala jediné individuální vítězství