SKVĚLÝ VEJRAŽKA. BLESK Z KLÁŠTERCE POKOŘIL LETITÝ REKORD

Daniel Vejražka zaběhl v Praze na Julisce rekordní dvoustovku. Sprinter z Klášterce nad Ohří vylepšil o patnáct setin krajský rekord Jaroslava Čecha z roku 2004. Skvělého výkonu dosáhl v rámci prvního kola extraligy, když běžel ve třetím běhu mimo soutěž. V těsném souboji s Jiřím Polákem z Českých Budějovic a ideálním větrem 1,7 m/s do zad dosáhl skvělého času.

Tímto výkonem je navíc čtvrtý v letošních českých tabulkách mužů.V osmnácti letech se může také směle porovnávat s nejlepšími juniory v Evropě. V aktuálních evropských tabulkách je v první desítce. K limitu Českého atletického svazu pro start na mistrovství světa juniorů ve finském Tampere mu chybí ještě třináct setin vteřiny.

„Se závodem i časem jsem hodně spokojený. Chtěl jsem zaběhnout limit na MS juniorů, to bohužel zatím nevyšlo. Také jsem si mohl vyzkoušet, jaké to je běžet na extralize. Rezervy tam určitě nějaké jsou, ale potřebuji ještě pár závodů, abych upravil chyby v běhu. Pak to bude jen lepší. Netušil jsem, že jsem překonal krajský rekord, o to víc jsem potěšen. Rád bych letos běžel dvoustovku za 21,10 vteřiny, tím bych zároveň splnil limit na MS, kde bych rád startoval.,“ podělil se o dojmy Daniel Vejražka.


AKTUÁLNÍ EVROPSKÉ TABULKY JUNIORŮ NA 200 METRŮ

Daniel Vejražka úplně vlevo si běží na Julisce pro rekord. FOTO Denisa Kisialová