STANĚK A DALŠÍ KOULAŘI OZDOBÍ MEMORIÁL KOČI V DĚČÍNĚ

  Sobotní Memoriál Vlasty Koči v Děčíně slibuje útok na rekord stadionu i souboj Tomáš Staňka se zahraniční konkurencí. Česká jednička bude atakovat rekord stadionu, který má v držení Bělorus Pavel Lyzhyn z roku 2015 výkonem 20,14 metru.

Jeho soupeři se také mohou pochlubit osobními rekordy daleko za dvacet metrů. Mistr Asie Tejinderpaal Singh z Indie má osobní rekord 20,75 metru, Jamajčan Ashinia Miller umí 20,61 metru. Scott Lincoln z Velké Británie se před dvěma dny vylepšil v Brně na 20,39 metru. Účastník mistrovství Evropy Ihor Musiyenko z Ukrajiny už dokázal vrhnout 20,14 metru. Chybět nebude ani dvojnásobný medailista z mistrovství Evropy v hale Ladislav Prášil. 

Zajímavý závod libuje také běh na tisíc metrů, kde by měli nastoupit reprezentanti Lukáš Hodboď nebo Filip Šnejdr. Favoritem bude také Ukrajinec Evhen Hutsol, který se může pochlubit půlkou za 1:46,56 nebo šestým místem ve štafetě 4x 400 metrů na halovém mistrovství světa. Běh na tisíc metru startuje v 11:00 hodin, závod koulařů navazuje v 11:30 hodin.