NA BÍLINSKÉ PŮLCE KRALOVALI BĚŽCI SLÁVIE PRAHA

   Na stadionu v Bílině na Kyselce bojovali atleti v 47. ročníku Bílinské půlky. Vrcholem mítinku byly tradičně závody mužů a žen na osm set metrů. Po dlouhých letech se znovu prosadil závodník Slávie Praha, když na dvě vítězství Romana Oravce z let 1996 a 1997 navázal Jakub Hofta. Letošní stříbrný medailista z MČR do 22 let měl drtivý finiš a v závěru nedal soupeřům šanci. Pro druhé místo si doběhl v novém osobním rekordu Jiří Janeček z USK Provod. Navíc vylepšil o desetinu nejlepší krajský výkon roku.

   V soutěži žen se rozhodovalo až na cílové šachovnici. Vyrovnaný závod pro sebe rozhodla další zástupkyně Slávie Praha Anna Šimková. Letošní pátá žena mistrovství republiky těsně předčila Michaelu Červínovou z USK Praha. Odchovankyně Lovosic si tak zopakovala druhé místo z roku 2016. Krajská jednička Zuzana Porubčanová z Počerad doběhla na šesté místě.

   Sprinterské trojboje ovládli jasně Lucie Domská z USK Praha a Ladislav Vila z Liberce. Oba nenašli ani v jediné disciplíně přemožitele. Domská byla letos součástí reprezentační štafety na mistrovství Evropy družstev. Z krajských závodníků si vedla nejlépe Tereza Čihařová z Chomutova na třetím místě, Karolína Běloubková z AC Ústí byla celkově pátá. Mezi muži bodoval nejlépe šestý Martin Lecjaks z AK Most, sedmé místo bral Ondřej Šnajdr z USK Provod.

Ladislav Vila 60 m 6,92 100 m 10,82 200 m 21,78

Lucie Domská 60 m 7,66 100 m 12,19 200 m 24,86

   Vyrovnané duely byly k vidění ve vrhačských disciplínách. Jonáš Fiedler z Litvínova hodil oštěpem 58,44 metru a za svým osobním rekordem zaostal o půl metru. Domácí favorit Libor Bařtipán ztratil na vítěze dva metry. Ve vrhu koulí rozhodlo o vítězi šest centimetrů. Vít Mašek z SC Start Karlovy Vary přetlačil výkonem 14,82 metru Vratislava Bejčka z AC Ústí.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Dramatický doběh 800 metrů žen
Ladislav Vila (Liberec) a Adam Grabmuller (Slávie Praha)
Vítěz hodu oštěpem Jonáš Fiedler
800 metrů muži hlavní závod
Nejrychlejší krajskou sprinterkou byla Tereza Čihařová
Vratislav Bejček byl druhý ve vrhu koulí