SÉRIE LETNÍCH MÍTINKŮ STARTUJE BÍLINSKOU PŮLKOU

   V průběhu následujícího měsíce proběhnou v kraji tři mítinky s puncem vysoké kvality. Již tuto sobotu hostí stadion na Kyselce tradiční Bílinskou půlku. Kromě hlavního závodu na osm set metrů mužů budou k vidění kvalitní sprinty, skoky i závody ve vrhu koulí a hodu oštěpem.

Hlavní pozornost bude ale upřena k souboji mužů na osm set metrů. Domácí Hakim Saleh na jaře přestoupil do Dukly Praha a na nedávném republikovém šampionátu si doběhl pro stříbro. Pokusí se doma navázat na vítězství z roku 2017? Loňský vítěz Jan Kubista se letos v tabulkách neobjevuje, tak bude zajímavé sledovat, kdo letos do Bíliny dorazí. V soutěži žen zářila minulý rok reprezentantka Diana Mezulianiková, když zaběhla rekord mítinku 2:05,57.

REPORTÁŽ Z ROKU 2018

PROPOZICE BÍLINSKÉ PŮLKY

   Zajímavou podívanou chystají také v Děčíně. V sobotu 31.8. hostí Memoriál Vlasty Koči špičkové koulaře. Ve hře by měl být i útok na rekord stadionu 20,14 metru. Kromě vrhačů budou soutěžit běžci na trati tisíc metrů. Účast přislíbil i evropský šampion Jakub Holuša. V doprovodném programu budou soutěžit mladší a starší žáci. V září pak proběhne Grand Prix Ústí nad Labem ve vrhu koulí za účasti světové špičky.