SVOBODOVOU VODNÍ PŘÍKOP NEZASTAVIL. SLAVILA ŽIVOTNÍ BRONZ

Lucie Svobodová patří dlouhodobě do české stýplařské špičky. Letos však v Brně poprvé slavila medaili z mistrovství ČR dospělých. Doposud nasbírala šest medailí z mládežnických šampionátů a MČR do 22 let. Do moravské metropole ale jela s jasným plánem.

„Do Brna jsem odjížděla s jediným cílem, získat některou z medailí. Už po prvních dvou stech metrech si utvořila vedoucí čtveřice mírný náskok. Běžely jsme ale za sebou v rozestupech. Největší soupeřce o medaili Jíšové jsem rychle odskočila o deset až patnáct metrů, první kolo jsem trochu překopla,“ vrátila se k úvodním metrům závodu mostecká běžkyně.

Barbora Jíšová z USK Praha byla před startem jasnou favoritkou na medaili. V loňském roce brala na Kladně stříbro a mohla se pochlubit osobním rekordem téměř o půl minuty rychlejším.

„Postupně mi docházely síly a Bára mě asi čtyři kola před cílem dotáhla. Naštěstí jsem se za ní okamžitě zavěsila. Jak jsme se blížily do cíle, tak jsem stále víc věřila, že to zvládnu. Rozhodla jsem se, že tři sta metrů před cílem začnu finišovat a vyšlo to,“ prozradila Svobodová. 

Závodnice AK Most přišla v minulém roce o medaili na mistrovství ČR do 22 let, když v závěru neustála nepříjemný střet. V průběhu závodu ale žádný blok neměla.

„Kolizi z Ostravy jsem už hodila za hlavu. Před závodem jsem měla spíš trochu obavy z překonávání vodního příkopu, protože ho už neskáču tak hladce jako dřív. Naštěstí jsem to zvládla a mohla se radovat z největšího úspěchu v kariéře. Medaili jsme oslavili po cestě domů s trenérem a kamarády v McDonaldu,“ přiznala na závěr šťastná medailistka.

Svobodová navíc vylepšila krajský rekord na 3000 metrů překážek výkonem 10:57,27