VEJRAŽKA V EUFORII. EVROPSKÉ FINÁLE A NOVÝ STADION

   „Výsledky na mistrovství Evropy juniorů hodnotím jako velký úspěch. Sedmé místo na dvoustovce je skvělý výsledek. Menší zklamání jsme prožil jen na štafetě 4 x 100 metrů, kde nás bohužel diskvalifikovali. Ale aspoň jsme se poučili do budoucna,“ vrací se Daniel Vejražka k vydařenému šampionátu ve švédském Boras.

Poslední týdny před šampionátem už mohl trénovat pohodlně doma v Klášterci. Nová umělá dráha stojí na tom správném místě, vždyť na ní trénuje jeden z nejlepších juniorských sprinterů Evropy.

„Nový stadion v Klášterci je pro mě úplně nejlepší věc, co se tady mohla postavit. Teď už nemusím každý den chodit z hnusné škváry úplně špinavý domu. Jsem rád, že se stadion u nás postavil, protože už nemusím často dojíždět na jiné stadiony,“ neskrývá úlevu Vejražka.

Na evropský šampionát juniorů navazoval ten národní v kategorii mužů a žen. Vejražka do Brna ale neodcestoval, přednost dostal tentokrát odpočinek.

„Rozhodli jsme se nestartovat a dopřát mi trochu odpočinku. Potřeboval jsem se věnovat více regeneraci a pomalu začít s tréninkem na druhou část sezóny. V plánu máme soustředění, možná nějaké starty v lize, ale tyto plány musíme ještě probrat s trenérkou,“ prozradil na závěr Vejražka.

Autor fotografií Denisa Kisialová www.jojka.cz