ŠČERBA SE CHYSTÁ V GLASGOW NA KVALIFIKACI TYČKAŘŮ

   V závěru týdne vyvrcholí halová sezóna mistrovstvím Evropy ve skotském Glasgow. Po třinácti letech bude mít na startu velké evropské soutěže svého zástupce také atletika Ústeckého kraje. Tyčkař Matěj Ščerba (AC Ústí) skočil letos na Pražské tyčce 5,55 metru a získal tak letenku na evropský šampionát.

Po startech na juniorském mistrovství světa i Evropy bude poprvé soupeřit s elitními atlety starého kontinentu.Dvacetiletý skokan nastoupí v pátek do kvalifikace tyčkařů se startovním číslem 58. Na startu bude celkem patnáct vybraných  závodníků. Největší hvězdou soutěže bude olympijský šampion Renaud Lavillenie. Polsko staví ambiciozní trojici, obhájce titulu Piotra Liseka, mistra světa 2011 Pawla Wojciechowského a dalšího mistra Evropy Roberta Soberu. Vysoké ambice má i halový mistr světa Konstadínos Filippidis z Řecka.

Celkem se šampionátu účastní přes šest set atletů ze 49 zemí. Poslední krajská účast na vrcholné mezinárodní soutěži dospělých se datuje do roku 2006, kdy Vladimír Maška (USK Ústí) startoval  na ME v Goteborgu v hodu kladivem.

Emirates Arena Glasgow