KRISTÝNA DENKOVÁ, CHODECKÉ PŘEKVAPENÍ Z CHOMUTOVA

   Trochu ve stínu několika akcí minulého týdne zanikla zpráva o medailovém úspěchu Kristýny Denkové na mistrovství ČR v chůzi. Závodnice TJ VTŽ Chomutov překvapila všechny kolem i sama sebe. V soutěži dorostenek došla na druhém místě a získala stříbrnou medaili. Po loňském pátém místě na dráze se tak dočkala první velké medaile.

„Druhé místo jsem vůbec nečekala a byl to pořádný boj. Mým hlavním cílem byl útok na osobáček, který jsem si bohužel neudělala, ale i tak jsem na sebe pyšná,“ hodnotila Denková.

Dostat se k chůzi není úplně běžné, v kraji chodecké soutěže nejsou, a tak jsou příležitosti při republikové soutěži družstev nebo mistrovství republiky jednotlivců.

„K chůzi jsem se dostala díky trenérovi Brůžkovi, který mě před třemi lety oslovil, abych zkusila chůzi, protože jsme potřebovali body pro družstvo. Jelikož nemáme halu, kde bych mohla trénovat, tak trénuji dvakrát týdně vytrvalost a úseky. Popravdě techniku a chodecké úseky chodím až tři týdny před závodem,“ prozradila šestnáctiletá závodnice.

Chomutovská chodkyně stoupá republikovým žebříčkem pomalu ale jistě. V Loňské sezóně začala sedmým místem na mistrovství ČR v hale, na dráze to bylo páté místo a teď přišla první medaile.

„V letní sezóně bych ráda obhájila druhé místo a vylepšila si osobní rekord. Mým hlavním snem bylo, abych jednou stála na stupni vítězů, což se mi splnilo a chtěla bych v tom pokračovat,“ netají své ambice Denková.

FOTO Denisa Kisialová Jojka.cz