MARTINÁK A VEJRAŽKA V LIPSKU NA STUPNÍCH VÍTĚZŮ

   Skupina atletů kraje se o víkendu předvedla na mítinku v německém Lipsku. Dařilo se především juniorům. Michal Martinák (Atletika Litvínov) vyhrál závod na osm set metrů v čase 2:01,29. Za svým osobním rekordem z Chemnitz zaostal o necelou vteřinu. Filip Šmátrala (Klášterec) si doběhl ve stejném závodě pro páté místo v čase 2:05,34. Češi ovládli také soutěž juniorů na dvě stě metrů. Zvítězil kladenský Matěj Krsek v čase 21,54 vteřiny. Daniel Vejražka (Klášterec) vylepšil na druhém místě letošní krajské maximum na 21,90 vteřiny. Jakub Chloupek (Klášterec) si na osmém místě vylepšil osobní rekord na 22,97 vteřiny.

V soutěži mužů nastoupil Pavel Benda (AK Most). Na dvoustovce bral osmé místo za 22,48 vteřiny, na šedesátce byl jedenáctý za 7,14 vteřiny. Michaela Hořejší (AK Most) doběhla mezi ženami sedmá na šedesátce za 8,12 vteřiny, čímž si vyrovnala letošní nejlepší výkon. Eliška Hodková (VTŽ Chomutov) překonala ve skoku vysokém 1,55 metru, což jí stačilo na šesté místo.

V dětských kategoriích sbírali úspěchy atleti Slovanu Duchcov. Radek Vaník vyhrál soutěž v hodu medicinbalem a třetí byl na šedesátce stejně jako Jan Valenta v běhu na osm set metrů.

ARENA LEIPZIG